BIC Ελλάδας: Χρηματοδοτεί στο Climate of Change της ActionAid Hellas 2020-2022

H BIC Ελλάδας και το BIC Corporate Foundation στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής τους για την εκπαίδευση, προσφέρουν σημαντική χρηματοδότηση στο έργο “Climate of Change” που υλοποιείται από την ActionAid Hellas για τα έτη 2020-2022.

Με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της μετανάστευσης να αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το πολυετές και πολυεθνικό πρόγραμμα «Κλίμα Αλλαγής», το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από την ActionAid, έρχεται για να ευαισθητοποιήσει τους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να κατανοήσουν τις αιτίες που οδηγούν στη μετανάστευση, καθώς και τη σύνδεσή τους με την κλιματική αλλαγή. Σε μία στιγμή που αυτά τα δύο ζητήματα κυριαρχούν στην διεθνή ατζέντα, είναι σημαντικό να βρεθεί η νέα γενιά στην «πρώτη γραμμή» τόσο της ενημέρωσης, όσο και της δράσης για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Μέσα από το πρόγραμμα «Κλίμα Αλλαγής», οι έφηβοι αρχικά θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν σε ζητήματα που αφορούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις μεταναστευτικές ροές, ενώ στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν πιο ενεργά μέσα από διάφορες δράσεις. Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, η οποία μπορεί να αποφέρει σε ατομικό επίπεδο την αλλαγή συμπεριφοράς και σε συλλογικό επίπεδο τη συστημική αλλαγή σε μία ολόκληρη γενιά. Οι δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης και επικοινωνίας είναι ο πυρήνας ενός ολοκληρωμένου μοντέλου ευαισθητοποίησης, που τοποθετεί τους νέους ως κύριο και βασικό παράγοντα αυτής της αλλαγής.

Το «Κλίμα Αλλαγής» ταυτίζεται με το όραμα της BIC για την εκπαίδευση και είναι μία ιδανική ευκαιρία να συνεισφέρουμε ως BIC στην πληροφόρηση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό δράση της νέας γενιάς στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα, αλλά και στο μέλλον όλων μας. Το πρόγραμμα, με την οικονομική ενίσχυση από τη BIC Ελλάδας και το BIC Corporate Foundation, περιλαμβάνει μια μαζική καμπάνια ενημέρωσης σε περισσότερους από 1,000,000 πολίτες στην Ελλάδα, κυρίως νέους, με βασικό στόχο την ευαισθητοποίησή τους για τη σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με τη μετανάστευαση και την ανάληψη δράσης για κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, 60 εκπαιδευτικοί και 60 σχολεία θα συμμετάσχουν σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ρητορικής με θέμα τον ενεργό πολίτη και την κλιματική αλλαγή και οι νικητές του θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και σε χώρες του αναπτυσσόμενου νότου, με στόχο να καταγράψουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο τοπικός πληθυσμός.

Όπως δηλώνει ο γενικός διευθυντής της BIC κ. Κωνσταντίνος Fischer «Στη BIC πιστεύουμε ότι με την εκπαίδευση κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Κλίμα Αλλαγής» μέσω της ActionAid Hellas. Η εκπαίδευση των νέων για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι σημαντικό βήμα για τη διαφύλαξη του πλανήτη μας και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας».

«Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των νέων είναι στην καρδιά της δράσης της ActionAid από την αρχή της ίδρυσής της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτό το πολυεθνικό πρόγραμμα για το περιβάλλον και το κλίμα έχουμε μαζί μας τη ΒΙC Eλλάδος και το ΒΙC Corporate Foundation», αναφέρει από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ActionAid, Γεράσιμος Κουβαράς.