«Μεγαλώνουμε με Υγεία»: Μια πρωτοβουλία της Pfizer Ελλάς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωή

Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, για τη σημασία της πρόληψης, καθώς και για τα οφέλη από την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών με σκοπό τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής σε καθημερινή βάση.

Η πανδημία της νόσου COVID-19, μάλιστα, ανέδειξε με εμφατικό τρόπο, την αξία της προστασίας της υγείας μας αλλά και τη σημασία της έγκυρης ενημέρωσης, για θέματα που αφορούν την πρόληψη, τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση.

Ανταποκρινόμενη στις νέες αυτές συνθήκες, η Pfizer Ελλάς ανανέωσε το περιεχόμενο της ενότητας «Η Υγεία σου» του εταιρικού της ιστότοπου και τη σελίδα στο Facebook «Μεγαλώνουμε με Υγεία» με οδηγίες προστασίας από τη νόσο COVID-19. Η εταιρεία εμπλούτισε ακόμα περισσότερο το κανάλι στο Youtube, «Μεγαλώνουμε με Υγεία», παρουσιάζοντας μια νέα σειρά από videos σε συνεργασία με ειδικούς στους τομείς της διατροφής, της άθλησης αλλά και του life coaching, οι οποίοι παρέχουν συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Master Coach, Συγγραφέας και Ομιλήτρια, μέσα από την ενότητα «Σκεφτόμαστε Θετικά», παροτρύνει τους επισκέπτες του καναλιού να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους, να εμπνευστούν, να ονειρευτούν, να ανακαλύψουν επιλογές που πίστευαν ότι δεν είχαν και πάνω από όλα να δράσουν, να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν μια ζωή που να τους τιμά και να τους αντιπροσωπεύει σε πνευματικό και υλικό επίπεδο.

Η Μαργαρίτα Οκτωράτου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δημόσιας Υγείας και NLP University Certified Practitioner, τονίζει τα οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής για την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για πιο θρεπτικά γεύματα και καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους στην ενότητα «Τρεφόμαστε Υγιεινά».

Στην ενότητα «Αθλούμαστε Τακτικά», το κανάλι φιλοξενεί την Μαρία Πολύζου, Προπονήτρια Δρόμων Αντοχής & Μαραθωνίου Δρόμου, Μαραθωνοδρόμο και Κάτοχο της Πανελλήνιας επίδοσης Μαραθωνίου, που συμβουλεύει όσους έχουν επιλέξει το τρέξιμο ως τρόπο άσκησης να σχεδιάσουν ένα κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης και να επωφεληθούν από την τακτική άσκηση τόσο στην υγεία τους όσο στην ενέργεια και στη διάθεσή τους.

Στην ίδια ενότητα, ο γυμναστής, Παναγιώτης Ζίζηλας παρουσιάζει προγράμματα γυμναστικής, μικρά σε χρονική διάρκεια, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός του σπιτιού χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Σκοπός του, μέσα από απλές συμβουλές, είναι να παρακινήσει τους επισκέπτες του καναλιού, να εντάξουν τη σωματική άσκηση ως συνήθεια στην καθημερινότητα, ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο, που οι ώρες στο σπίτι έχουν αυξηθεί, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ο Δημήτρης Θερριός, Communications & Patient Advocacy Lead της Pfizer Hellas, ανέφερε ότι «Στη Pfizer είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της Υγείας. Για το σκοπό αυτό πέρα από την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, να υιοθετήσουν μια υγιή και ισορροπημένη ζωή ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο, όπου η υγειονομική κρίση ανέδειξε την αξία της πρόληψης και της προστασίας της υγείας μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ειδικούς στους τομείς της διατροφής, της άθλησης και του life coaching, που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας σε αυτή την πρωτότυπη και φιλόδοξη πρωτοβουλία, και από πλευράς μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ενδιαφέροντα θέματα, που θα εμπλουτίσουν το περιεχόμενο των ψηφιακών μας μέσων επικοινωνίας, και θα παροτρύνουν ακόμα περισσότερους να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους».