DIAGEO: 2η χρονιά για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Δημιουργίας Ευκαιριών Απασχόλησης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η DIAGEO, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συνεχίζει το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης LEARNING FOR LIFE, σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS.

Το LEARNING FOR LIFE ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, αλλά λόγω της πανδημίας του Covid-19 και με γνώμονα την υγεία των συμμετεχόντων, η DIAGEO πήρε την απόφαση να αναστείλει προσωρινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με την άρση των μέτρων και τηρώντας τους αναγκαίους κανόνες προστασίας και υγιεινής, το πρόγραμμα συνεχίζεται από την 1η Ιουνίου, προσαρμοσμένο στα νέα χρονικά και λειτουργικά δεδομένα. Σε περίπου 4 εβδομάδες, οι 18 εκπαιδευόμενοι, ηλικίας 18-35 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες εργασιακά ομάδες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις από επαγγελματίες bartenders και barista του Bar Academy, του καθιερωμένου κέντρου δια βίου μάθησης που ειδικεύεται στους συγκεκριμένους τομείς εκπαίδευσης. Παράλληλα, συμμετέχουν σε σεμινάρια soft skills για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των εργασιακών δεξιοτήτων τους. Η επιμόρφωση των αποφοίτων εμπλουτίζεται με γνώσεις γύρω από το κρασί μέσα από τη συνεργασία του LEARNING FOR LIFE με το «Κτήμα Κοκοτού».

«Με μεγάλη μας χαρά υλοποιούμε για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα LEARNING FOR LIFE στην Ελλάδα. Παρόλο που η πανδημική κρίση αναδιαμόρφωσε τις συνθήκες, προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα και τηρήσαμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει στους σπουδαστές μας, καθώς το πρόγραμμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Βοηθάει έμπρακτα νέους που προέρχονται από ευάλωτες εργασιακά ομάδες να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να ενταχθούν επαγγελματικά στον τομέα του Τουρισμού, της Εστίασης και της Φιλοξενίας. Τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας μας», δήλωσε η κα Έφη Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, DIAGEO Hellas.

Σύμφωνα με τον κο Γιώργο Ψωμιάδη, Εμπορικό Διευθυντή της DIAGEO Hellas: «Στόχος του προγράμματος LEARNING FOR LIFE είναι να «αλλάξει» τις ζωές των συμμετεχόντων, μέσω της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων και να τους δώσει την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση για να ενταχθούν και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον γενικότερο κλάδο του τουρισμού, που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημική κρίση, για να συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους στο να ανακτήσει τα υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητάς του».

Η DIAGEO, με την πρωτοβουλία LEARNING FOR LIFE, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά, τη δέσμευσή της για υπεύθυνη λειτουργία και βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη συνεχή στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.