4ο HIGGS Donors Speed-dating Event: Εταιρείες, Πρεσβείες, Κοινωφελή Ιδρύματα και ΜΚΟ, σε Speed-dating για καλό σκοπό από το HIGGS

Σε μια γιορτή για την Κοινωνία των Πολιτών σχεδόν 90 ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν με 25 Κοινωφελή Ιδρύματα, Εταιρείες και Πρεσβείες σε ένα speed-dating για καλό σκοπό! Το HIGGS Donors Speed-dating Event ΙV, η εκδήλωση θεσμός για κοινωφελείς οργανώσεις και χρηματοδότες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου, όχι στο νεοκλασικό κτίριο του HIGGS, όπως μέχρι πέρυσι, αλλά διαδικτυακά.

Μέσα σε 4 ώρες, σε 25 διαδικτυακές «αίθουσες», πραγματοποιήθηκαν πάνω από 230 ραντεβού. Οι ΜΚΟ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δράση και το έργο τους και οι Χρηματοδότες τη στρατηγική τους, να συζητήσουν συνεργασίες που θα βοηθήσουν την κοινωνία να καλύψει σημαντικές ανάγκες ευάλωτων ομάδων, σε 8 κατηγορίες: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Οικονομική Ανάπτυξη, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Υγεία & 3η Ηλικία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικός Δωρητής του HIGGS, και το Costas M. Lemos Foundation, ο Μεγάλος Δωρητής της οργάνωσης. Μαζί τους συμμετείχαν οι: Αττική Οδός,  Cyclades Preservation Fund, Deppy Vasileiadis Foundation, Genesis Pharma, Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Vodafone, KPMG, METRO AEBE, Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των Η.Π.Α, Nestle Hellas, Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα, Όμιλος Ελλάκτωρ, Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, Παπαστράτος PMI, PwC Greece, Stoiximan, The Coca Cola Company, The Helidoni Foundation, The Hellenic Initiative, ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

Ο Διευθυντής του HIGGS, Σωτήρης Πετρόπουλος, δήλωσε: «Το HIGGS, ακόμη και μέσα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, είναι εδώ για να υποστηρίξει την Κοινωνία Πολιτών, τώρα που μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, και να πραγματώσει τον σκοπό του ως καταλύτης δημιουργίας συνεργασιών και ενεργοποίησης των αφανών δυνάμεων της κοινωνίας μας. Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη των Χορηγών μας και όλων των χρηματοδοτών και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Μεγάλο Χορηγό της εκδήλωσης, The Helidoni Foundation, καθώς και τους Δωρητές – Χορηγούς: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Vodafone, Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα, την Παπαστράτος PMI και τους Χορηγούς Επικοινωνίας CSRReview και CSRNEWS.gr, για τη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Παίρνοντας θάρρος από την μεγάλη ανταπόκριση χρηματοδοτών και οργανώσεων, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, σε μια γιορτή για τα 5 χρόνια του HIGGS!».