Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Στη μάχη κατά της πανδημίας με τη στήριξη του PlayStation

Πιστό στο πνεύμα της κοινωνικής προσφοράς και της καινοτομίας, το Σχολείο συνεχίζει τη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, κατασκευάζοντας ασπίδες προσώπου στο εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών του, για τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, με σύμμαχο και αρωγό το PlayStation.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζεται με το PlayStation σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για την κατασκευή ειδικών ασπίδων προσώπου στο εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών του Fab Lab, με σκοπό να τις προσφέρει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας. Το PlayStation, συνεισφέροντας στην προσπάθεια του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος να διαθέσει τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία του στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας, υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και παίρνει θέση στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά της πανδημίας.

Με στόχο να παραχθούν κατά μέσο όρο 160 ασπίδες εβδομαδιαίως, το PlayStation προχώρησε σε σχετική δωρεά προς το σχολείο, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα υλικά. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία έγινε δυνατή η παραγωγή 500 ασπίδων προστασίας προσώπου, οι οποίες συγκεκριμένα διατέθηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έρχονται σε επαφή με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό, γιατρούς των ΜΕΘ, καθώς και άλλες ειδικότητες, για τις οποίες οι ασπίδες αυτές είναι πολύτιμες. Με τη χρήση των ασπίδων επιτυγχάνεται παράλληλα και η τήρηση της κοινωνικής απόστασης, που είναι σημαντική και στη δεύτερη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ διευκολύνεται η επικοινωνία και η συναναστροφή.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές μονάδες της χώρας που έχουν ήδη γίνει αποδέκτες της συγκεκριμένης προσφοράς είναι οι εξής:

  • Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος»
  • Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
  • Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • Αρεταίειο Νοσοκομείο
  • Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής
  • Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο
  • Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Οι ασπίδες προσώπου κατασκευάζονται στο Fab Lab του Pierce, το εργαστήριο των ψηφιακών τεχνολογιών του Σχολείου. Η παραγωγή των προστατευτικών ασπίδων έχει ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο, αξιοποιώντας τους τέσσερις 3D εκτυπωτές καθώς και το laser cutter που διαθέτει το Fab Lab. Όλα τα υλικά κατασκευής φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση. Οι προσωπίδες που τυπώνονται στο Fab Lab του Pierce πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Υγείας.

H Αντιπρόεδρος Public Affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κα Κλώντια Καρύδη, σχολίασε σχετικά: «Ως ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαχρονικά πιστεύει έμπρακτα στην κοινωνική προσφορά, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά η δυνατότητα να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στο έργο των εργαζομένων σε νοσοκομεία και σε άλλους φορείς υγείας. Ήταν συγκινητική η ευγνωμοσύνη με την οποία μας ευχαρίστησαν όλοι εκείνοι που δούλεψαν σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε το PlayStation για τη συνεισφορά του».