DIXAN: Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος»

Ο τομέας Απορρυπαντικών & Καθαριστικών της Henkel Hellas εγκαινιάζει την ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας «για καλό» με το νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής δράσης «Καθάρισε σε Βάθος» που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Dixan, του πρώτου απορρυπαντικού για το πλυντήριο που εμφανίστηκε στην Ελληνική αγορά, και μία πολυεπίπεδη δράση που έχει στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και την έννοια της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση.

Ο τομέας απορρυπαντικών & καθαριστικών της Henkel φιλοδοξεί να αναδείξει το «Καθάρισε σε Βάθος» σε σημείο αναφοράς του τρόπου που αντιμετωπίζουμε την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αποτελεί διαχρονικά βασική στρατηγική προτεραιότητα της Henkel σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο και κομμάτι του DNA της και των αξιών της.

Το «Καθάρισε σε Βάθος» ξεκινά με τη στήριξη της εθελοντικής ομάδας του Οδυσσέα Λάμπρου, Beach Cleaning για τον καθαρισμό ακτών και την παράλληλη ανάσυρση απορριμμάτων από τον βυθό των θαλασσών και στοχεύει στην επαναχρησιμοποίησή τους μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, ενώ επεκτείνεται με αλυσιδωτές δράσεις στην κοινωνία, την εκπαίδευση και την επιστήμη.

 Η Μαίρη ΒαλσαμάΓενική Διευθύντρια του τομέα Laundry & Home Care της Henkel Hellasδήλωσε σχετικά: «Στη Henkel η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητά και αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας σε όλη την αλυσίδα αξίας της λειτουργίας μας. Επιλέγοντας να συστήσουμε το «Καθάρισε σε Βάθος» σε ως μια πρωτοβουλία του κορυφαίου brand μας Dixan, επιβεβαιώνουμε την ηγετική μας θέση και παραμένουμε προσηλωμένοι στον εταιρικό μας στόχο για συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, δημιουργώντας διαρκώς περισσότερη αξία για τους πελάτες και τους καταναλωτές μας. Αξιοποιούμε όλη μας την τεχνογνωσία για να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών μας, μέσω της υπεύθυνης διαχείρισης».

 Το πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί και υλοποιείται μέσω της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ:

  • της ειδικού σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας/Ομάδας «Beach Cleaning» και της ομάδας εθελοντών της για την υλοποίηση των καθαρισμών και την ενημέρωση πολιτών και μαθητών και
  • του εξειδικευμένου Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας με έδρα τη Σουηδία (Circular Economy & Eco Innovation Institute CEEII), για την ανακύκλωση και επεξεργασία του πλαστικού για τη δημιουργία νέων χρηστικών προϊόντων.

 

Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της δράσης, να φύγουμε από την επιφάνεια και να καθαρίσουμε μαζί τις παραλίες μας σε βάθος. Για περισσότερες πληροφορίες για το «Καθάρισε σε Βάθος», για το έργο της ομάδας Beach Cleaning , την κυκλική οικονομία, αλλά και τις τοποθεσίες καθαρισμού, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.katharisesevathos.gr.