FOODON: νέο ξεκίνημα, με βάση το φαγητό

Ένα νέο ξεκίνημα κάνει η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Άρτος και Αγάπη, ανακοινώνοντας τη νέα της ονομασία και υπογραφή, FOODON: τροφή,για νέα αρχή,

Η Οργάνωση δραστηριοποιείται από το 2017 στην Αττική με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού πολίτων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σκοπός της Οργάνωσης είναι να εφοδιάσει τους ωφελούμενούς της με τα απαραίτητα γνωστικά και ψυχολογικά εφόδια για την κοινωνική και την εργασιακή τους ενσωμάτωση. Με πυρήνα την τροφή, η Οργάνωση έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα δράσεων, το οποίο τρέχει σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες συνεργαζόμενων Δήμων και με την υποστήριξη δωρητών και χορηγών του έργου της.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κοινωνικά αποκλεισμένους πολίτες, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στις Κοινωνικές δομές των συνεργαζόμενων Δήμων, και αποτελείται από τρία στάδια.

1. Food on Sharing: μεριδοποίηση και διανομή συσκευασμένων τροφίμων, με την ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων

2. Food on Dining: Στήσιμο pop-up εστιατορικού γεύματος για μέλη διαφόρων κοινωνικών ομάδων, με την ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων

3. Food on Learning: Κύκλος 12 σεμιναρίων επαγγελματικών δεξιοτήτων στο χώρο της εστίασης, σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου και με παροχή πιστοποιητικού παρακολούθησης.

Μέχρι σήμερα, η Οργάνωση έχει ολοκληρώσει 80 δράσεις στους Δήμους Αθηναίων, Αμαρουσίου και Δάφνης-Υμηττού, στις οποίες έλαβαν μέρος 160 ωφελούμενοι ανά μήνα. Σήμερα συνεργάζεται με τους Δήμους Καλλιθέας και Αιγάλεω, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους Δήμους για μελλοντικές συνεργασίες.