Η Stoiximan στο πλευρό των Μικρών Ηρώων στη Σίκινο

H Stoiximan σε συνεργασία με την +πλευση προχώρησαν στη δημιουργία μιας ακόμη δράσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικροί Ήρωες», εγκαινιάζοντας το νέο σύγχρονο πολυγήπεδο στη Σίκινο. Με συνταξιδιώτη τον πρεσβευτή του προγράμματος «Μικροί Ήρωες» Δημήτρη Διαμαντίδη, οι άνθρωποι της Stoiximan και της +πλευση, βρέθηκαν όλοι μαζί σε μια όμορφη αποστολή στην ακριτική Σίκινο για τα εγκαίνια του πολυγηπέδου που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου του νησιού, την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι η πιο πρόσφατη από το σύνολο δράσεων που έχει υλοποιήσει η Stoiximan στηρίζοντας σε εκπαίδευση και υποδομή ιδιαίτερα τα παιδιά που ζουν σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Συμπληρώνοντας δύο χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας της με την +πλευση, η Stoiximan έχει υποστηρίξει τις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών στο Αγαθονήσι, την Αστυπάλαια, την Ηρακλειά, την Κίμωλο, τους Λειψούς και την Σίκινο, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων τους.

Η συνεργασία της Stoiximan με την +πλευση εντάσσεται στη δράση «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα» του προγράμματος «Μικροί Ήρωες by Stoiximan». Το πολυβραβευμένο πλέον πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 με στόχο να παρέχει εκπαιδευτικές εμπειρίες σε παιδιά από όλη την Ελλάδα, και σήμερα έχει αγγίξει περισσότερα από 30.000 παιδιά, με έμφαση στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικές εμπειρίες σε πλήθος σχολείων μέσα από την πλατφόρμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», οργανώνει εκπαιδευτικά ταξίδια για παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές στο «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» και στηρίζει 10 ακριτικά νησιά καλύπτοντας τα έξοδα εγκυμοσύνης σε συνεργασία με την HopeGenesis αλλά και πλήθος άλλες ανάγκες σε συνεργασία με τη +πλευση.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στη σκέψη ότι οι Ήρωες του Σήμερα μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για τους Ήρωες του Αύριο, που μπορούν να βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από τους τέσσερις σπουδαίους Πρεσβευτές του προγράμματος που συνοδεύουν το πρόγραμμα σε κάθε νέα του δράση.

Η +πλευση (Σύμπλευση) είναι Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα ελληνικά απομονωμένα και ακριτικά νησιά μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες. Η +πλευση επιπροσθέτως διοργανώνει δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου και συνδράμει στις εκπαιδευτικές υποδομές. Κύρια δράση της +πλεύσης είναι ο ετήσιος διάπλους της. Τον περασμένο Μάιο ήταν η πρώτη εθελοντική ομάδα στην Ελλάδα που αμέσως μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων ενεπλάκη ενεργά στην μάχη κατά της πανδημίας COVID-19 επιτρέποντας στον ΕΟΔΥ την πραγματοποίηση τεστ στον γενικό πληθυσμό μικρών και απομονωμένων νησιών.

Ο κ. Άρης Παπαπετρόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ της +πλευσης, είπε «Σε μία τόσο δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, ήταν μεγάλη χαρά για τους εθελοντές της Σύμπλευσης η ολοκλήρωση και παράδοση ενός σημαντικού έργου για την Σίκινο, τα παιδιά της και όχι μόνο. Με την Stoiximan δίπλα μας σε ένα ακόμη έργο υποδομής στα απομονωμένα και ακριτικά νησιά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους μικρούς ήρωες της Σικίνου, κάθε ανάγκη των οποίων αποτελεί πάντα για εμάς ευκαιρία για δράση. Και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε».

Η κα. Αγγελική Παπαδοπούλου, Corporate Affairs Director της Kaizen Gaming, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ, να βλέπουμε τον τρόπο που ζουν οι 17 μαθητές της Σικίνου, να μοιραζόμαστε το πρώτο τους καλάθι στο νέο πολυγήπεδο. Στόχος μας είναι να ανοίγουμε τους ορίζοντες στα παιδιά με υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα ή σημαντική υποδομή, ώστε να πετύχουν το καλύτερο που μπορούν. Οι Ήρωες του Αύριο μπορούν να βρίσκονται παντού. Κι εμείς στεκόμαστε δίπλα τους, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζωή τους είναι πιο απλή, αλλά με έργα που τους βοηθούν όλο τον χρόνο.»

Ο κ. Βασίλειος Μαράκης, Δήμαρχος της Σικίνου δήλωσε «Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή για το νησί μας και τους ανθρώπους του. Χρειαζόμαστε την ουσιαστική στήριξη με έργα που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να αθλούνται με ασφάλεια. Οι νέες εγκαταστάσεις του πολυγηπέδου πρόκειται να φιλοξενήσουν τα παιδιά του τόπου μας, φέρνοντάς τα πιο κοντά στον κόσμο του αθλητισμού. Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχουμε μαζί μας και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έναν αθλητή που θαυμάζουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη, την αγάπη και την άριστη συνεργασία.»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πρεσβευτής του προγράμματος «Μικροί Ήρωες» παρευρέθηκε στα εγκαίνια του πολυγηπέδου, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά της Σικίνου να παίξουν μαζί του, ενώ είχαν τη χαρά να μοιραστούν ιστορίες από τα δικά τους γήπεδα και να τους χαρίσουν δώρα. Ο σπουδαίος αθλητής δεν σταμάτησε να μιλά με τους κατοίκους του νησιού και να υπογράφει αυτόγραφα στα παιδιά, αλλά και μπάλες που θα μείνουν στο χώρο του σχολείου. Και φυσικά ήταν από τους πρώτους που εγκαινίασαν το γήπεδο με ένα καλάθι!

«Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε έναν χώρο που για εμένα είναι ουσιαστικά όλη  μου η ζωή. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι στοιχεία που με συνοδεύουν από μικρό και η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα της Stoiximan «Μικροί Ήρωες» με γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα ότι περισσότερα παιδιά θα μυηθούν στον κόσμο του αθλητισμού. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για να αναδείξουμε ότι οι μικροί ήρωες όπου και αν βρίσκονται στον χάρτη της Ελλάδας, έχουν δικαίωμα στο όνειρο και στις δικές τους κορυφές.», σχολίασε ο μεγάλος καλαθοσφαιριστής.