Stevia Hellas: Πρόγραμμα “Sustainability for All” για αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη

Στροφή προς την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη κάνει η Stevia Hellas, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα “Sustainability for All”.

Το πρόγραμμα, μέρος του οποίου εφαρμόζει ήδη ο Συνεταιρισμός, αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2020, με δέσμευση υλοποίησης όλων των στόχων του ως το 2030.
Το πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης του Συνεταιρισμού, σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευημερία των παραγωγών του και της κοινωνίας, τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και την παραγωγή υγιεινών προϊόντων, με στόχο να βοηθήσει παραγωγούς, προμηθευτές και πελάτες του να κάνουν πιο βιώσιμες και υπεύθυνες επιλογές.
Μάλιστα, ο Συνεταιρισμός έχει ήδη θέσει μετρήσιμους στόχους για την επιτυχία του, τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα του θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλους Συνεταιρισμούς αλλά και επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, ο Συνεταιρισμός, ο οποίος ήδη εφαρμόζει αρχές βιώσιμης ανάπτυξης, θα εκπληρώσει σταδιακά τους 15 από τους 17 SDG Goals, με βασική γραμμή την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών του και των παραγωγών του προς το περιβάλλον, στρέφοντας τους σε πιο βιώσιμες επιλογές.
Όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συνεταιρισμού, κος Χρήστος Σταμάτης, ‘’Η ίδρυση του Συνεταιρισμού μας έγινε πάνω στις βάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης. Από την αρχή έως και σήμερα, υλοποιούμε βασικές αρχές αειφόρου ανάπτυξης, με γνώμονα πάντα την ευημερία των παραγωγών και των πελατών μας. Χαρακτηριστικά, ο Συνεταιρισμός μας έδωσε σε 40 οικογένειες της περιοχής, τη δυνατότητα μετάβασης στην καλλιέργεια της στέβιας, ενός υγιεινού προϊόντος το οποίο μάλιστα για την καλλιέργεια του απαιτεί πολύ λιγότερους φυσικούς πόρους. Χαρακτηριστικά, η στέβια, το γνωστό φυσικό προϊόν που αντικαθιστά τη ζάχαρη, χρειάζεται μόλις το 1:30 της έκτασης που απαιτείται για τα τεύτλα. Ενισχύουμε την τοπική οικονομία, φροντίζουμε να διαφυλάσσουμε τους φυσικούς πόρους και τη βιοποικιλότητα αυξάνοντας τις εκτάσεις της βιολογικής μας καλλιέργειας, ενώ αναπτυσσόμαστε υπεύθυνα αυξάνοντας θέσεις εργασίας και την γκάμα των προϊόντων μας. Η στρατηγική μας χαράσσεται έχοντας ως βίβλο την αειφορία και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης μας.»
Το πρόγραμμα “Sustainability for All”, εκτός από την περιβαλλοντική εκπαίδευση των υφιστάμενων και μελλοντικών γενεών παραγωγών, περιλαμβάνει και συμμετοχικές δραστηριότητες για τους καταναλωτές. Για το σκοπό αυτό, η Stevia Hellas θα διοργανώσει μια σειρά εκστρατειών με στόχο την αύξηση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης ως προς τη σημασία του περιβάλλοντος.
Μέρος των ενεργειών θα αποτελέσει η σταδιακή αντικατάσταση του πλαστικού σε όλες τις συσκευασίες που χρησιμοποιούν τα brands του Συνεταιρισμού, η αύξηση των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας, η συνεχής εκπαίδευση των παραγωγών και του προσωπικού, αλλά και η αναζήτηση και εφαρμογή eco-friendly διαδικασιών από την προετοιμασία του χωραφιού για παραγωγή, την τοποθέτηση του προϊόντος στο ράφι ως και την κατανάλωση του.
Η Stevia Hellas, με την social media καμπάνια της, θα ενημερώνει το κοινό της για τις πρακτικές που εφαρμόζει και τους στόχους που επιτυγχάνει.