Ελληνική Εβδομάδα Δράσης: Σύνδεση με την Παγκόσμια Καμπάνια του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Αυτόν το Σεπτέμβριο ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια οργανισμούς και πολίτες από 193 χώρες και δραστηριοποιούμαστε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν σε συστράτευση όλους μας ώστε να θέσουμε τους  Παγκόσμιους Στόχους στην καρδιά όλων των πλάνων ανάκαμψης.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ, μέρος της παγκόσμιας εβδομάδας κινητοποίησης του ΟΗΕ,  είναι επικεντρωμένη στη γενικότερη αφύπνιση για τους Παγκόσμιους Στόχους και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της στη διατήρηση της ζωής και της ευημερίας. Το QualityNet σε συνεργασία με Θεσμικούς, Επιχειρηματικούς και Κοινωνικούς Φορείς ανταποκρίνεται στα μηνύματα και θεσμοθετεί την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ για τους στόχους in action SDGs Week” που  θα υλοποιηθεί από 19 έως 26 Σεπτεμβρίου. Καλεί σε συνεργασία και συμμετοχή ΟΛΟΥΣ για τα θέματα που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα και ως χώρα. Απευθύνεται σε φορείς, επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, ακαδημαϊκή κοινότητα, κοινωνία πολιτών, σχολική κοινότητα, ενεργούς πολίτες.

 

Το 2020, αποτελεί μια κρίσιμη χρονιά που ο κόσμος όπως τον ξέραμε έχει έρθει τα «πάνω-κάτω», οι Παγκόσμιοι Στόχοι φαντάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ. Ειδικότερα φέτος, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ο κόσμος έχει έναν κοινό στόχο. Έναν στόχο που μας αγγίζει όλους, που αφορά την υγεία μας, τις συνθήκες διαβίωσής μας, την ελευθερία και την ανάπτυξη μας. Και όλοι μαζί πρέπει να έχουμε ένα καθολικό σχέδιο για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη από την πανδημία: τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν ένα θετικό πλαίσιο ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, μιας βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας!

 

Καλούμαστε όλοι να γίνουμε ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ των Παγκόσμιων Στόχων, επικοινωνώντας τα μηνύματα της καμπάνιας, φτιάχνοντας τα δικά μας μηνύματα, κάνοντας αναρτήσεις & δημιουργώντας σλόγκαν διαδικτυακές συνομιλίες, υιοθετώντας τους Στόχους στην καθημερινότητα μας ώστε να γίνουν πράξη για τον άνθρωπο και τον πλανήτη!

Λάβετε μέρος και γίνετε κρίκος μιας παγκόσμιας αλυσίδας αναρτώντας το δικό σας μήνυμα με χρήση των hagstags # inactionsdgsweek, #ACT4SDGS #GLOBALGOALS

Kαταγράψτε τις δράσεις που κάνετε ή θα κάνετε για να στηρίξετε ένα βιώσιμο μέλλον στην www.inactionsdgsweek.gr

 

Δείτε τις δράσεις για Ενεργούς Πολίτες στην https://inactionforabetterworld.com/sdgs-week-2020-energos-politis/ και Υπεύθυνους Οργανισμούς στην https://inactionforabetterworld.com/sdgs-week-2020-ypeythinos-organismos/

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ είναι η αφετηρία ενός ετήσιου προγράμματος δράσεων και πρωτοβουλιών και αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας in action for a better world ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, που βραβεύθηκε στα European Sustainability Awards 2019. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας και αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ και  υποστηρίζεται από πλήθος Φορέων που λειτουργούν ως στρατηγικοί συνεργάτες της πρωτοβουλίας . Περισσότερες πληροφορίες στο www.inactionsdgsweek.gr