Race for the Cure®: Η μεγαλύτερη digital διοργάνωση

Στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, 30 διοργανώσεις Race for the Cure®, 22 ευρωπαϊκές χώρες και χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλη την Ευρώπη, ενώσαμε τις δυνάμεις μας διαδικτυακά, με στόχο να διαδώσουμε δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να υπάρχει, παρά τις δύσκολες συνθήκες, και οι ασθενείς χρειάζονται τη στήριξή μας τώρα περισσότερο από ποτέ.

Η διοργάνωση της Ελλάδας, φέτος, συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές σε όλη την Ευρώπη, κάνοντάς την τη μεγαλύτερη digital διοργάνωση Race for the Cure®.

 

Για τρεις ημέρες κατακλύσαμε το διαδίκτυο με μηνύματα και φωτογραφίες υποστήριξης από όλους τους συμμετέχοντες, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης τα αισιόδοξα μηνύματα για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη στήριξη και την επιβίωση. Μαζί, όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε, αποδείξαμε για μία ακόμη φορά πως καμιά συνθήκη δεν μπορεί να εμποδίσει τον συνεχή αγώνα μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Μέσα από τη συμβολική συμμετοχή όλων μας, ενισχύσαμε για ακόμα μια χρονιά τις δράσεις και τα προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», που βοηθούν χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού και τις οικογένειες τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών της έγκαιρης διάγνωσης στον γενικό πληθυσμό.

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Greece Race for the Cure®: Ένας Αγώνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το σιντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας φωταγωγήθηκε ροζ, ως μια υπενθύμιση σε κάθε γυναίκα -και όχι μόνο- για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και μια υπενθύμιση προς όλους ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας.