Τρόφιμα από την INTERAMERICAN για τους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα

Ο τομέας Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN και οι συνεργάτες του τοπικού Γραφείου Πωλήσεων της εταιρείας παρέδωσαν 1,5 τόνους τροφίμων μακράς διαρκείας στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αυξημένων κοινωνικών αναγκών, μετά τον καταστροφικό «Ιανό» και τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή, το φιλάνθρωπο έργο της Εκκλησίας με τη σταθερή υποστήριξη σίτισης που παρέχει σε ευπαθή άτομα και άπορες οικογένειες γίνεται ακόμη πιο σημαντικό.

Ειδικότερα, η τροφοδοσία αυτή από την INTERAMERICAN ενισχύει την καθημερινή συνδρομητική προσπάθεια για την τοπική κοινωνία, αναπληρώνοντας και απώλειες αποθέματος τροφίμων που η Ιερά Μητρόπολη διέθετε και καταστράφηκαν. Τα είδη παρέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας τους εκπροσώπους της εταιρείας. Αυτή η κοινωνική πρωτοβουλία της INTERAMERICAN ήλθε να προστεθεί στην έντονη παρουσία των υπηρεσιών της με την Οδική Βοήθεια, με πολλά οχήματα διαφορετικών χρήσεων, τα οποία παρείχαν υποστήριξη σε αυτοκίνητα -και όχι μόνο- στην πόλη της Καρδίτσας, από τις πρώτες ώρες του ακραίου καιρικού φαινομένου. Παράλληλα, οι υπηρεσίες διαχείρισης των αναγγελιών και αποζημίωσης συνεχίζουν με συνοπτικές διαδικασίες την αντιμετώπιση των ασφαλισμένων περιστατικών. Ο ρόλος του Γραφείου Πωλήσεων Καρδίτσας είναι  για τη διεκπεραίωση.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εικόνα, τα καταγεγραμμένα περιστατικά ζημιών έχουν φθάσει τα 500 σε όλους τους κλάδους ασφάλισης της εταιρείας, με το συνολικά εκτιμώμενο ποσόν αποζημιώσεων να κυμαίνεται περί τα 5 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα περιστατικά -περίπου 300- αφορούν στον κλάδο ασφάλισης Αυτοκινήτου, δεδομένου του μεγάλου χαρτοφυλακίου που έχει η INTERAMERICAN στην περιοχή. Τα υπόλοιπα, αφορούν στον κλάδο Περιουσίας και τα λιγότερα στον κλάδο Τεχνικών Ασφαλίσεων, αλλά με ζημιές της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ, καθώς ορισμένα περιστατικά -όπως καταστροφές σε φωτοβολταϊκά- είναι υψηλού κόστους. Ήδη, έχουν πληρωθεί από την εταιρεία οι πρώτες αποζημιώσεις μέσα στα πρώτα 24ωρα από την επέλευση του γεγονότος, δεδομένου ότι οι πραγματογνωμοσύνες-εκτιμήσεις διενεργήθηκαν άμεσα.