Διάκριση της Δωδώνη για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Δωδώνη έλαβε ακόμη μια σημαντική διάκριση που την κατατάσσει στο 30% των κορυφαίων γαλακτοβιομηχανιών σε διεθνές επίπεδο σε θέματα Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Για πάνω από 57 χρόνια, η Δωδώνη αναγνωρίζει και εκτιμάει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για την ευρύτερη κοινωνία, μέσα από τη συλλογή αποκλειστικά ελληνικού γάλακτος από χιλιάδες τοπικούς παραγωγούς και την προσφορά εκατοντάδων θέσεων εργασίας. Τα τελευταία χρόνια, η Δωδώνη έχει επιδείξει σημαντική δέσμευση στην κοινωνική της ευθύνη, καθώς συμβάλλει σταθερά στην τοπική κοινωνία υποστηρίζοντας τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, επενδύοντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και στη μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα.

Προκειμένου να αξιολογήσει την απόδοση της σε θέματα βιωσιμότητας, η Διοίκηση της Δωδώνη αποφάσισε φέτος να ελεγχθεί με βάση τα πρότυπα της EcoVadis, τα οποία αξιολογούν την απόδοση της εταιρείας σε 4 πυλώνες: την Περιβαλλοντική Ευθύνη, τις Βιώσιμες Προμήθειες, τον Σεβασμό στα Εργασιακά και Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Εταιρικά Πρότυπα.

Η επίτευξη μιας τόσο σημαντικής βαθμολογίας που την κατατάσσει ανάμεσα στο 30% των κορυφαίων γαλακτοβιομηχανιών παγκοσμίως, αποτελεί σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών της Δωδώνη μέχρι σήμερα και της επιτρέπει να θέσει νέους αντικειμενικούς στόχους για να βελτιώσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της σε όρους βιωσιμότητας.

Η EcoVadis είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αξιολόγησης περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) στον κόσμο, με περισσότερες από 65.000 επιχειρήσεις σε περισσότερες από 160 χώρες. Μέσα από μια κοινή πλατφόρμα, παρέχοντας έναν ενιαίο τρόπο αξιολόγησης, εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία βελτίωσης της απόδοσης. Η τελική βαθμολογία για κάθε εταιρεία προκύπτει από ένα ευρύ φάσμα μη χρηματοοικονομικών κριτηρίων, με συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα που σχετίζονται με το μέγεθος, τη γεωγραφική θέση και τον κλάδο της εκάστοτε επιχείρησης.

Ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Δωδώνη δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί σημαντική αναγνώριση για την Δωδώνη και μας τιμάει ιδιαίτερα, καθώς πέραν του να παράγουμε προϊόντα εξαίρετης ποιότητας, κύριος στόχος μας είναι να αποτελούμε μία υπεύθυνη εταιρεία, που σέβεται την τοπική κοινωνία και λειτουργεί πάντα με ηθικό τρόπο για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους, τους προμηθευτές και το περιβάλλον. Για εμάς, οι αξίες αυτές συνθέτουν την Γεύση του Καλού, μία γεύση που επιστρέφουμε καθημερινά πίσω στην κοινωνία μέσα από τον τρόπο λειτουργίας μας και την υλοποίηση δράσεων με σημαντικό αντίκτυπο».