Δήμος Σαλαμίνας: «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών»

Το 1947 η γενική συνέλευση των Η.Ε ενέκρινε ένα ψήφισμα δηλώνοντας ότι 24 Οκτωβρίου «επίσημα θα κηρυχθεί ως ημέρα Ηνωμένων Εθνών. Η ημέρα των Η.Ε είναι τώρα χαρακτηριστική στα 189 κράτη μέλη των Η.Ε, σε όλο τον κόσμο.

Τη συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με τίτλο «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών» συντόνισε στην Ελλάδα το Δίκτυο SDG 17 Greece ως ο επίσημος φορέας για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πατρίδα μας, κατόπιν πρόσκλησης του Γραφείου Επικοινωνίας του ΟΗΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Δήμος Σαλαμίνας θερμός υποστηρικτής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας φωταγώγησε σε μπλε φωτισμό το δημαρχιακό Μέγαρο και κατόπιν εισήγησης του Δικτύου SDG 17 Greece προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, η οποία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου και ομόφωνα ενέκρινε τη δράση.

Ασπαζόμαστε, υπηρετούμε, ενισχύουμε την ειρήνη, την αλληλεγγύη και ομόνοια μεταξύ των λαών. Ξεπερνάμε τα εμπόδια με τον αγώνα που οι Σαλαμινομάχοι πρόγονοι μας έδωσαν τη ζωή τους ως θυσία στην ιστορία που άλλαξε την πορεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Δε διστάζουμε στην πρόκληση, επιδιώκουμε το μέλλον που τα Ηνωμένα Έθνη οραματίστηκαν και απέδωσαν επί σειρά ετών ένα μέλλον ευγενές και αλληλέγγυο, ένα μέλλον με αξιοκρατία και σεβασμό στον άνθρωπο. Αυτό είναι η ιστορία μας, η ιστορία του τόπου μας πιο συγκεκριμένα, και αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

“Η Σαλαμίνα έχει χρώμα δικό της στον χάρτη των Εθνών, αυτό του υψηλού φρονήματος και τιμήματος των προγόνων της”, σημειώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος. Ανάπτυξη, Σεβασμός, Ισότητα, Δικαιοσύνη αντηχεί από εδώ από τα ιερά ύδατα του τόπου θυσίας και προσφοράς. Σήμερα αισθανόμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι αλλά και υπεύθυνοι για αυτό.