Ο Γιάννης Χατζήμπεης στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. 

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, στις 15:00

Ο Γιάννης Χατζήμπεης στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος

Ο Γιάννης Χατζήμπεης, εμπνευστής και ο ιδρυτής της πλατφόρμας GIVE & FUND, Αθλητής Παραολυμπιακών, ομιλητής παρακίνησης, γνωστός και ως Ironman, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Χατζήμπεης είναι ένας απλός άνθρωπος που όπως λέει ο ίδιος είχε την ατυχία ή την τύχη να γεννηθεί με μια αναπηρία στο αριστερό του χέρι. Αυτό δεν τον εμπόδισε ούτε στιγμή να γίνει ένας φωτεινός άνθρωπος – πρότυπο. Έχει σημειώσει σπουδαία αθλητικά επιτεύγματα, όντας ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman. Παράλληλα, έχει διαγράψει επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στο marketing στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαζί με την Αθηνά Γιόγιακα συζητά πώς επέλεξε από νωρίς να μην σταθεί στην αναπηρία του, αλλά να είναι στην πλευρά των ευτυχισμένων και των δραστήριων. Μοιράζεται την εμπειρία του από τα αθλητικά του επιτεύγματα μεταξύ των οποίων ο διάπλους του Τορωναίου Κόλπου στη Χαλκιδική, η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και ο τρίαθλος Ironman που αποτέλεσε το έναυσμα για την ταινία «Τα όρια μας», μιας ταινίας με χιούμορ για το άθλημα του γονιού, του παιδιού και του τριάθλου. Ο Γιάννης Χατζήμπεης εξηγεί πώς εμπνεύστηκε το Αιγαίαθλον, μια μαραθώνια κολυμβητική σκυταλοδρομία από το Σούνιο μέχρι την Μήλο.

Τέλος, μιλά για τους τρόπους στήριξης προς τους αθλητές με αναπηρίες και την ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα crowdfunding Give & Fund, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει  με απλό, οικονομικό, ασφαλή και διαφανή τρόπο τη δυνατότητα συλλογής χρημάτων σε ανθρώπους και οργανισμούς που θέλουν να υποστηρίξουν στόχους, όνειρα και ανάγκες με αξιοπρεπή και τίμιο τρόπο.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Γιάννης Χατζήμπεης, Αθλητής Παραολυμπιακών, Εμπνευστής και Ιδρυτής της πλατφόρμας GIVE & FUND και Ομιλητής Παρακίνησης

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert