Η Η&Μ Conscious Exclusive ανακαλύπτει την ομορφιά που είναι κρυμμένη στα απορρίμματα

Τα υπέροχα κομμάτια της συλλογής Η&Μ Conscious Exclusive A/W20 είναι φτιαγμένα από αειφόρα υλικά που παράχθηκαν από απορρίμματα.

Όσα, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν πεταχτεί, μεταμορφώνονται σε πραγματικούς θησαυρούς που έχουν αξία και θα αγαπηθούν. Με αυτό τον τρόπο, η συλλογή μας επιτρέπει να επανεκτιμήσουμε την αξία των απορριμμάτων και μας εμπνέει δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που αναδεικνύεται όταν ξαναχρησιμοποιούμε παλιά αντικείμενα. Η Conscious Exclusive A/W20 θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο hm.com από τις 3 Δεκεμβρίου.

Η συλλογή A/W20 είναι αφιερωμένη στο να αναδείξει την ομορφιά που κρύβεται μέσα στα απορρίμματα και περιλαμβάνει καινοτόμα υφάσματα και διαδικασίες που μεταμορφώνουν υπολείμματα τροφίμων σε μια νέα φυσική ίνα, υφάσματα που προέρχονται από βιώσιμα επεξεργασμένο πολτό ξύλου, ενώ χρησιμοποιεί μια μοναδική επεξεργασία στην παραγωγή των κομματιών. Τα υλικά αποτυπώνονται στη γυναικεία συλλογή, όπως στα εντυπωσιακά βραδινά φορέματα σε μαύρο και πράσινο ζακάρ από ταφτά, στα κομμάτια από κίτρινο ζακάρ, στα φορέματα που διακοσμούνται με λουλούδια σε απαλό πράσινο χρώμα και αναμειγνύονται με ογκώδεις μπλούζες και tailored κοστούμια. Δραματικοί όγκοι, απαλά δομημένες σιλουέτες και εντυπωσιακά βολάν συνυπάρχουν τολμηρά και δημιουργούν μια γοητευτική συλλογή. Στη συλλογή Conscious Exclusive A/W 20 συναντάμε την επιστροφή της ανδρικής σειράς ρούχων, η οποία περιλαμβάνει ένα κλασικό σμόκιν, ένα πολυτελές κοστούμι, πουκάμισα και ένα κίτρινο τζάκετ από ζακάρ.

«Για τη σεζόν AW20, στόχος μας ήταν να πρωτοπορήσουμε – ξεπεράσαμε τα όρια της δημιουργικότητας και της αειφόρου μόδας – εστιάζοντας στα απορρίμματα. Συνεπώς, τα κομμάτια της συλλογής έχουν δημιουργηθεί από πραγματικά εκπληκτικά υλικά, τα οποία παράχθηκαν από απορρίμματα. Δουλεύοντας με τον συγκεκριμένο τρόπο μεταμόρφωσης υλικών και αναδεικνύοντας στους πελάτες μας την ομορφιά που μπορεί να κρύβεται μέσα τους, ελπίζουμε ότι τα απορρίμματα θα αποτελούν κομμάτι της αειφόρου μόδας στο μέλλον,» λέει η Ann-Sofie Johansson, υπεύθυνη σχεδιασμού της H&M.

Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν τολμηρά, ανατρεπτικά τσόκερ, σκουλαρίκια και κλιπ παπουτσιών φτιαγμένα από ανακυκλωμένα μέταλλα και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από το νέο υλικό Made of Air – ένα υλικό που παράγεται εν μέρει από απόβλητα βιομάζας. Τα παπούτσια μπορούν να φορεθούν και σαν mules και σαν μποτάκια μέσω της αποσπώμενης κάλτσας και είναι φτιαγμένα από VEGEA™, ένα καινοτόμο vegan δέρμα που παράγεται εν μέρει από υποπροϊόντα οινοποιίας. Τα σχέδια της συλλογής είναι εμπνευσμένα από vintage ταπετσαρίες με prints λουλουδιών που έχουν ξεθωριάσει μέσα στο χρόνο, ενώ τα ραμμένα λουλούδια και τα μοτίβα νυχτοπεταλούδας αναδεικνύουν τόσο τη ζωντάνια του σήμερα όσο και την παλαιότητα. Επιπλέον, δύο καταστήματα της H&M στη Στοκχόλμη και στο Βερολίνο θα προσφέρουν έξι διαφορετικά κομμάτια της συλλογής A/W20 προς ενοικίαση – κάποια εκ των οποίων θα είναι διαθέσιμα μόνο για δανεισμό, ενώ άλλα θα βγαίνουν σε αποκλειστικές αποχρώσεις.

Η καμπάνια της συλλογής Conscious Exclusive A/W20 μας ενθαρρύνει να «φορέσουμε τα απορρίμματα» σε μια προσπάθεια να αλλάξει τη μόδα. Πρωταγωνιστεί η Zinnia Kumar, οικολόγος, ακτιβίστρια και μοντέλο, γεννημένη στην Αυστραλία με έδρα το Λονδίνο.

«Είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχω στην καμπάνια της Conscious Exclusive A/W20 συλλογής, κυρίως γιατί η H&M ανοίγει το δρόμο για αειφόρες συλλογές οι οποίες θα γίνουν η νέα νόρμα της βιομηχανίας. Σαν καταναλωτές, δεν θα χρειάζεται πλέον να διαφοροποιούμε τη μόδα από την αειφορία, καθώς θα είναι ένα και το αυτό. Ως οικολόγος που εργάζεται στη βιομηχανία της μόδας, αυτό μου δίνει ελπίδα,» λέει η Zinnia Kumar, οικολόγος, ακτιβίστρια και μοντέλο.