«ΟΡΕΚΤΟΣΠΡΙΟΝ»: Νέα δράση καινοτομίας της ELBISCO

Η ELBISCO, σε συνεργασία με το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, υλοποίησε τη δράση «ΟΡΕΚΤΟΣΠΡΙΟ» για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς καινοτόμων προϊόντων, ειδικής διατροφής.

Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη λειτουργικών προϊόντων σνακ δημητριακών,  με ιδιότητες  που συμβάλουν στη ρύθμιση της όρεξης και κατ΄ επέκταση στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της ELBISCO ανέπτυξε σνακ ειδικά εμπλουτισμένα με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, τα οποία μελετώνται με κλινικές δοκιμές σε εθελοντές φυσιολογικού σωματικού βάρους, καθώς και σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους εθελοντές. Τα λειτουργικά αυτά σνακ παρασκευάστηκαν με άλευρα δημητριακών και οσπρίων που συνδυάστηκαν στις κατάλληλες αναλογίες, ώστε η πρωτεϊνική σύσταση των τελικών προϊόντων να προκαλεί ευεργετικές μεταβολικές επιδράσεις.

Όπως δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματα της έρευνας, η κατανάλωσή τους επιδρά θετικά στη ρύθμιση της όρεξης και στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Η ένταξή τους, επομένως, σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο μπορεί να συμβάλει στη μείωση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας.

Η σχετική ερευνητική πρόταση έλαβε τιμητική διάκριση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των έργων με τις υψηλότερες βαθμολογίες, τα οποία προβάλλονται ως καλές πρακτικές σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της Παρέμβασης ΙΙ «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς» του Α΄ κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλαος Βουδούρης δήλωσε:

«Η καινοτομία και η ανάπτυξη προϊόντων προστιθέμενης διατροφικής αξίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της ΕLBISCO. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να επενδύουμε στην έρευνα και στη συνεργασία με υψηλού κύρους επιστημονικούς φορείς, για την δημιουργία προϊόντων που μπορούν να συμβάλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, καθώς και όλη την επιστημονική ομάδα της ELBISCO για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας».