«Τόνοι» αλληλεγγύης από την Unilever για συνανθρώπους μας με αυξημένες ανάγκες

Πάνω από 650.000 προϊόντα οικιακής & προσωπικής φροντίδας και τροφίμων, καθώς και χιλιάδες λίτρα απολυμαντικών και απορρυπαντικών είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός της μεγάλης πρωτοβουλίας αλληλεγγύης της Unilever, που υλοποιήθηκε μέσα στο 2020, για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έχει η υγειονομική και οικονομική κρίση, ειδικά για τους πλέον ευπαθείς συνανθρώπους μας.

Η πρωτοβουλία αυτή χτίζει πάνω στην παράδοση της Εταιρείας, που έχει συνυφασμένο στην ιστορία της το DNA της κοινωνικής ευθύνης.  Σ’ αυτήν την εκστρατεία στήριξης σημαντικών αναγκών πήραν μέρος οι μάρκες της Unilever, όπως Klinex, Skip, AIM, Knorr, Lipton, Timotei, LUX, Dove, Vaseline, AXE, Proderm και Rexona. Οι μεγάλες αυτές ποσότητες που προσέφεραν μέσα στο 2020, είχαν αποδέκτες φορείς όπως, η οργάνωση «Μαζί για το Παιδί», το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), δομές φιλοξενίας προσφύγων, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, καθώς και νοσοκομεία και γηροκομεία σε όλη την Ελλάδα.

«Με την εμφάνιση της πανδημίας αξιοποιήσαμε αμέσως τα αντανακλαστικά που έχουμε δημιουργήσει για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών», δήλωσε η κυρία Κλειώ Κούβελα, Communications Manager για την Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω στα παραπάνω είναι η συγκινητική -όπως κάθε φορά- ανταπόκριση των εργαζομένων της Unilever, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προγραμματίζουν, να συσκευάζουν και να προωθούν τις εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα στους αποδέκτες τους και να πλαισιώνουν με τη δημιουργική παρουσία τους τις δράσεις αλληλεγγύης της εταιρείας».

Η ταχύτητα και επιτυχία της εκστρατείας αλληλεγγύης της Unilever οφείλονται στο διευρυμένο δίκτυο πρωτοποριακών, αποτελεσματικών δράσεων που έχει αναπτύξει η εταιρεία εδώ και 60 περίπου χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» της Klinex, καθώς και η στήριξη του κοινωνικού οδοντιατρείου της ανθρωπιστικής οργάνωσης PRAKSIS από την ΑΙΜ.