H Wella Hellas ολοκλήρωσε ένα χρόνο υποστήριξης της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης PRAKSIS

Η #wellafamily ένωσε τη φωνή της με την Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS και μέσω ενός ολοκληρωμένου ετήσιου πλάνου προσφοράς υποστήριξε έμπρακτα τον στόχο και τη δράση αυτής.

Με αφετηρία τον Οκτώβριο του 2019, όλοι μαζί επιλέξαμε να προσφέρουμε βοήθεια, με κάθε διαθέσιμο τρόπο, σε συνανθρώπους μας – ωφελούμενους από τα προγράμματα της PRAKSIS. Απαρχή της δράσης του οργανισμού μας αποτέλεσε η γνωριμία με την Οργάνωση μέσω ενός ενημερωτικού Σεμιναρίου Ευαισθητοποίησης, με τίτλο «ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ» και σκοπό την ενημέρωσή των εργαζομένων μας σε θέματα κοινωνικής πραγματικότητας και επιβίωσης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι κατηύθυναν την αξιοποίηση χρηματικής δωρεάς σε συγκεκριμένες ενέργειες αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης.

Τον Δεκέμβριο του 2019 δόθηκε η δυνατότητα και η επιλογή στα μέλη της #wellafamily να συμμετέχουν σε δύο εθελοντικές δράσεις σε αντίστοιχες δομές της PRAKSIS, την Παιδική Γωνιά του Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθηνών & τη δράση στο aDRESS. Το aDRESS είναι μία δομή της PRAKSIS από την οποία διανέμονται δωρεάν, με ιδιαίτερο σεβασμό και αξιοπρέπεια,  είδη ρουχισμού, ιματισμού, οικιακού εξοπλισμού και προσωπικής υγιεινής, σε ευάλωτους πληθυσμούς. Όλα τα είδη προέρχονται  από δωρεές ιδιωτών (μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση) ή από δωρεές εταιρειών. Από τον Ιανουάριο 2020 έως και σήμερα, οι εργαζόμενοι της εταιρίας συλλέγουν σε δίμηνη βάση, είδη πρώτης ανάγκης ανάλογα με τις εποχιακές προτεραιότητες.

Έχοντας συμφωνήσει στο ετήσιο πλάνο προσφοράς, έχουν ήδη διατεθεί είδη ένδυσης-υπόδησης-αξεσουάρ ρουχισμού, είδη προσωπικής φροντίδας – υγιεινής, φάρμακα καθώς και παιχνίδια και σχολικά είδη. Tον Απρίλιο του 2020, η εταιρεία μας προσέφερε διάφορα είδη προσωπικής περιποίησης και υγιεινής, όπως γάντια μιας χρήσης και σαμπουάν. Έχει ιδιαίτερη αξία να αναφέρουμε την ανάληψη κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους των λειτουργικών δαπανών της δομής aDRESS καθώς και την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους ωφελούμενους της δομής, για την περίοδο Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2020.

Με την ολοκλήρωση του πλάνου συνεργασίας μας με την Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS αναγνωρίζουμε έμπρακτα την πολύτιμη αξία της προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη. Επιπλέον δηλώνουμε την επιθυμία μας, ως οργανισμός, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε ενεργά την κοινωνία, στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.