Η Μαρία Αλεξίου στη λίστα “Top 30 Women” της τσιμεντοβιομηχανίας στην Ευρώπη

Με μια ξεχωριστή διάκριση, μεταξύ των 30 κορυφαίων γυναικών του κλάδου τσιμεντοβιομηχανίας στην Ευρώπη, τίμησε τη Μαρία Αλεξίου, Senior ESG Advisor του Ομίλου TITAN και Πρόεδρος του CSR Hellas, το International Cement Executive.

Η Μαρία Αλεξίου, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των κορυφαίων γυναικών της τσιμεντοβιομηχανίας στην Ευρώπη από τη διεθνή πλατφόρμα ενημέρωσης για τον κλάδο.

Ο θεσμός “Top 30 Women” τιμά τις γυναίκες στελέχη από τη βιομηχανία τσιμέντου, προβάλλοντας εκείνες που διακρίνονται σε διάφορους ηγετικούς ρόλους και επαγγελματικά επιτεύγματα. Ο θεσμός αποτελεί αναγνώριση των οργανισμών που συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην ποικιλομορφία και την ισότητα στο χώρο εργασίας. Η λίστα καταρτίζεται από τη συντακτική ομάδα του International Cement Executive η οποία επιδιώκει να αναδείξει τα πρόσωπα με υψηλά επιτεύγματα που δείχνουν τον δρόμο στην κορυφή, συμμετέχουν στη διοικητική ομάδα, διαθέτουν αποδεδειγμένο ιστορικό στη βιομηχανία τσιμέντου αναγνωρίζοντας τους μελλοντικούς ηγέτες του κλάδου.

Η παραπάνω διάκριση αποτελεί σημαντικό γεγονός τόσο για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου CSR Hellas και τη Μαρία Αλεξίου όσο και για το CSR Hellas και την κοινότητα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Παράλληλα, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τις γυναίκες που εργάζονται στον κλάδο της τσιμεντοβιομηχανίας και της βαριάς βιομηχανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις γυναίκες που διακρίθηκαν στη λίστα “Top 30 Women”, ξεχωρίζουν 2 γυναίκες που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης για τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στις επιχειρήσεις τους (εκτός της Μ. Αλεξίου, η Magali Anderson από τον όμιλο Lafarge-Holcim), γεγονός που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον κλάδο.

Ο κλάδος της τσιμεντοβιομηχανίας, ιστορικά, ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της βαριάς βιομηχανίας, πρωτοπορεί στα θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, από το 2000. Η διεθνοποίηση του κλάδου ανέδειξε και άλλες δυνάμεις πλην της ευρωπαϊκής τσιμεντοβιομηχανίας, που παραμένει από τις ισχυρότερες στον κόσμο. Ο κλάδος έχει λάβει πρωτοβουλίες σε συλλογικό επίπεδο, διαμορφώνοντας κλαδικά πρότυπα σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας και το περιβάλλον όπως σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, καθώς επίσης και της δέσμευσης της κοινότητας και της τοπικής ανάπτυξης. Πρόσθετα, ο κλάδος διαθέτει ιστορικά, ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η Μαρία Αλεξίου διαθέτει 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο χώρο της βιομηχανίας, 18 εκ των οποίων στο χώρο της τσιμεντοβιομηχανίας και τον όμιλο ΤΙΤΑΝ. Είναι Πρόεδρος του Δικτύου CSR Hellas από το 2012 και μέλος του ΔΣ του CSR Europe από το 2018 ενώ συμμετέχει εθελοντικά και στην εργασίες του European Reporting Lab of EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group).

Το CSR Hellas, επιθυμεί να συγχαρεί τόσο τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ όσο και τη Μαρία για τη διάκριση, με την ευχή της συνεχούς ανάδειξης σε διεθνές επίπεδο, άξιων στελεχών και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.