SDG 17 Greece: Τιμά τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού»

Στο πλαίσιο αυτό το SDG 17 Greece στηρίζει τις δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετέχοντας στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Έχεις Φωνή, Είμαστε Δίπλα Σου». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG17 Greece, κα Μαρίνα Πατούλη προέβη στην εξής δήλωση: «Το Δίκτυο SDG 17 Greece στηρίζει την πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. ενάντια στην παιδική κακοποίηση.

Το SDG17 Greece έχει θέσει μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων την ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας για την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την προάσπιση των δικαιωμάτων του χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του».

Στόχος  της καμπάνιας είναι η σωστή ενημέρωση πολιτών και φορέων σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των ανηλίκων σε όλες τις εκφάνσεις της, όπως ενδοοικογενειακή, σεξουαλική, διαδικτυακή κλπ. Για τον σκοπό αυτόν, επικαιροποιήθηκαν οι αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των ανηλίκων, στον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας και οπτικοποιήθηκαν συμβουλές «κλειδιά», σε μορφή infographics, για χρήση στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν δύο τηλεοπτικά σποτ, για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σωματική/λεκτική βία. Στα βίντεο χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα διαλόγων από πραγματικά περιστατικά κακοποίησης, με τη συνδρομή επαγγελματιών ηθοποιών.

Η παραγωγή τους υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του κοινωφελούς Ιδρύματος MATILDA το οποίο, με πρόεδρο την κ. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, έχει σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης.