HoMellon: Το πρόγραμμα που επανένταξε 13 αστέγους στην αγορά εργασίας

    Με επιτυχία και μετρήσιμο θετικό αποτύπωμα ολοκληρώθηκε ο πρώτος Κοινωνικός Επιταχυντής Ένταξης Αστέγων, νέο-αστέγων και ανθρώπων που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης ή σε χώρους ακατάλληλους.

    Ο Κοινωνικός Επιταχυντής Ένταξης Αστέγων στην αγορά εργασίας, με ονομασία HoMellon, είναι μια πρωτοβουλία της MYTILINEOS, σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση KNOWL για την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση. Μέσω του προγράμματος, 52% των ωφελούμενων πλέον εργάζεται, 6 εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν σε επαγγελματικές δεξιότητες που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες θέσεις στην αγορά εργασίας, και 3 άνθρωποι που ζούσαν στο δρόμο ή δομές αστέγων, επέστρεψαν και διαμένουν πλέον σε σπίτια.

    Όλες οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας Cοvid-19, χωρίς καθυστέρηση, καταγράφοντας 6 μήνες Εντατικής και Εξατομικευμένης Κατάρτισης, από έμπειρους εκπαιδευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εργασιακούς συμβούλους του Δικτύου της Κοινωνικής Επιχείρησης KNOWL. Ταυτόχρονα, φυσικά τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τους συνεργάτες του προγράμματος.