Η MYTILINEOS αποκτά το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο στην Ισπανία

Η MYTILINEOS S.A. μέσω του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) απέκτησε νέο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 50 MW στην Ισπανία (φωτοβολταϊκό έργο Jaen) από την Viridi RE.

Το φωτοβολταϊκό έργο βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ισπανία και ειδικότερα στον Δήμο Jaén (Ανδαλουσία). Αυτή η περιοχή έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ακτινοβολίας στην Ισπανία και ως εκ τούτου, οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά έργα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Το έργο Jaen είναι έτοιμο για κατασκευή η οποία προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το φωτοβολταϊκό έργο θα συνδεθεί με τον υποσταθμό Endesa υψηλής τάσης.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξης ανανεώσιμης ενέργειας  της MYTILINEOS στην Ευρώπη και αποτελεί κομμάτι μίας ευρύτερης σειράς έργων στη χώρα.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτό το νέο έργο στην Ισπανία, καθώς αποτελεί σημαντικό σταθμό της ανάπτυξής μας στην Ιβηρική χερσόνησο και την Ευρώπη. Χαιρόμαστε επίσης που συνεργαζόμαστε με μια επαγγελματική εταιρεία ανάπτυξης έργων όπως είναι η Viridi RE και είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα μοιραστούμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες”.

Η WFW ήταν η εταιρεία που παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στη MYTILINEOS σχετικά με την εξαγορά. Η MONTERO|ARAMBURU ABOGADOS παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην εταιρεία Viridi RE και η εταιρεία Green Enesys Group GmbH παρείχε συμβουλές για οικονομικά θέματα, καθώς και για τη διαδικασία δομής της συμφωνίας.

Το φωτοβολταϊκό έργο Jaen αναμένεται να ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.