Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σταθερή επένδυση στη βιώσιμη ανάπτυξη και σημαντικές διακρίσεις

Διάκριση του Ομίλου Coca-Cola HBC ως Κορυφαία Βιώσιμη Εταιρεία αναψυκτικών και ποτών για το 2020 στην Ευρώπη και 2η παγκοσμίως.

Η φετινή χρονιά κλείνει με κορυφαίες διακρίσεις βιωσιμότητας τόσο για την Coca-Cola Τρία Έψιλον όσο και για τον Όμιλο Coca-Cola HBC. Φέτος ο Όμιλος αναδείχθηκε για 7η χρονιά ως η πιο βιώσιμη εταιρεία ποτών στην Ευρώπη από τον Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI) και η 2η βιωσιμότερη εταιρεία παγκοσμίως, σημειώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία που έχει λάβει μέχρι σήμερα.

H ηγεσία της Coca-Cola HBC στην αειφορία αναγνωρίστηκε και μέσω της κατάταξης «A List» από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό CDP για τις δράσεις της σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ορθή διαχείριση του νερού. Είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που η Coca-Cola HBC έλαβε αυτήν τη βαθμολογία για το κλίμα και η 4η για το νερό.

Τις διακρίσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν οι ανώτατες πιστοποιήσεις για την υπεύθυνη διαχείριση νερού που έλαβαν οι μονάδες παραγωγής της Coca-Cola Τρία Έψιλον από την Alliance for Water Stewardship (AWS), ως αποτέλεσμα της στοχευμένης στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει η εταιρεία.  Πιο συγκεκριμένα, το Σχηματάρι Mega-Plant και η μονάδα παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο, έλαβαν Platimun πιστοποίηση, και το εργοστάσιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Gold. Οι διακρίσεις αυτές προστίθενται στην πρωτοποριακή πιστοποίηση European Water Stewardship (EWS), που έχουν λάβει το Σχηματάρι Mega-Plant και η μονάδα παραγωγής στο Αίγιο για την υποδειγματική διαχείριση του νερού.

Στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019 που δημοσιεύει η εταιρεία  καταδεικνύεται η πρόοδος της σε ουσιαστικά θέματα όπως η εταιρική διακυβέρνηση, οι άνθρωποί, η καινοτομία, η ικανοποίηση των πελατών, η συμβολή στην υπεύθυνη λειτουργία της αγοράς, η προστασία του περιβάλλοντος και η κοινωνική συνεισφορά. Μέσα από τα θέματα αυτά αντικατοπτρίζονται το όραμα, οι στρατηγικές της προτεραιότητες, οι αξίες και ο σκοπός της εταιρείας όπως και η δέσμευσή της να λειτουργεί υπεύθυνα, για έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Η στρατηγική αυτή εντάσσεται στη γενική πολιτική του Ομίλου Coca-Cola HBC, και αναπτύσσεται σε 4 πυλώνες:

Φροντίδα για τους ανθρώπους της: Για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, όλα ξεκινούν και τελειώνουν στους ανθρώπους της  και θέλει να τους παρέχει  ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας που τους εμπνέει και τους βοηθάει να εξελίσσονται, με το 84% των νέων θέσεων από εσωτερικούς υποψηφίους. Η στρατηγική της εταιρείας για την ευημερία, τη δέσμευση και την εξέλιξη των εργαζομένων της, την ανέδειξε Κορυφαίο Εργοδότη για το 2020.

Ένας Κόσμος χωρίς Απορρίμματα: Η Coca-Cola Τρία Έψιλον επενδύει στην κυκλική οικονομία με καινοτόμες βιώσιμες λύσεις εστιάζοντας στην υπεύθυνη διαχείριση του αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της. Τέτοιο παράδειγμα είναι η στρατηγική της εταιρείας για τις συσκευασίες των προϊόντων της και το πλαστικό, καθώς και οι δεσμεύσεις που έχει λάβει στο πλαίσιο του παγκόσμιου οράματος του συστήματος Coca-Cola για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».

  • Πρώτη στον κλάδο ξεκίνησε το 2018 από το Σχηματάρι Mega-Plant τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPET) στις πλαστικές συσκευασίες.
  • Χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες συσκευασίες αλουμινίου σε ποσοστό 60%.
  • Ανακύκλωση αποβλήτων το 2019 άγγιξε το 98,7% (+ 2.27% σε σχέση με 2017). To 100% των συσκευασιών είναι ανακυκλώσιμo.
  • Μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2019 κατά 55% σε σχέση με το 2017 (δείκτης CO2 (gCO2 /lbp).
  • Η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας των εργοστασίων της προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σταθερή υποστήριξη της κοινωνίας: Η Coca-Cola Τρία Έψιλον πιστεύει ότι η ανάπτυξή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και ευημερία των κοινωνιών που δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της βοηθάει τη νέα γενιά να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, με μακροπρόθεσμα κοινωνικά προγράμματα όπως το «Youth Empowered», που από το 2017 και μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 20.000 νέους να κάνουν το επόμενο βήμα στην αγορά εργασίας.

Μέσα από την κοινή τους δραστηριότητα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Ελλάδος, συνεισφέρουν στην οικονομία, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα της χώρας, υποστηρίζουν χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στηρίζουν με πράξεις τις τοπικές κοινωνίες. Μαζί με τους ανθρώπους, τους παραγωγούς, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και τους πελάτες, δημιουργούν μια σημαντική αλυσίδα αξίας με κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο και ενισχύουν τον κλάδο, κατέχοντας το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών και μερίδιο απασχόλησης στην παραγωγή αναψυκτικών, τα οποία αντιστοιχούν στο 47,3% και 43,7% αντίστοιχα.

Προϊοντική Καινοτομία: