Ο Σύλλογος «Αμυμώνη» στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, στις 15:00 Ο Σύλλογος «Αμυμώνη» στην εκπομπή «Προσφέρω» Πρώτο Πρόγραμμα 

Η Χριστιάνα Ζώτου, Υπεύθυνη Συντονισμού του Συλλόγου «Αμυμώνη», είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλά για το έργο και τις δράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, Αμυμώνη και το πως μέσω των προγραμμάτων του βοηθά και εκπαιδεύει παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες και στηρίζει τις οικογένειές τους.

Η Χριστιάνα Ζώτου παρουσιάζει το πρόγραμμα «Πρώιμη Παρέμβαση» που βοηθά στην αξιολόγηση της λειτουργικής όρασης των παιδιών, τη διάγνωση των αναγκών τους και την επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου, αλλά και το Κέντρο Ίριδα που με τα ημερήσια εξατομικευμένα προγράμματα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης εστιάζει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων καθημερινής ζωής των εκπαιδευόμενων.

Μιλά για το πρόγραμμα του ξενώνα Πολίχνη και την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη» που μέσω των προγραμμάτων της συμβάλει στην εκπαίδευση για την απόκτηση και διατήρηση δεξιοτήτων αλλά και στην ψυχαγωγία που είναι απαραίτητη και ουσιαστική για τη ζωή των εκπαιδευόμενων.

Μιλά για τη δράση «Παραμύθι χωρίς όρια», την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη ακουστικών παραμυθιών που προσφέρει στα παιδιά με προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να απολαύσουν αγαπημένα παραμύθια σε μία δραστηριότητα που ως τώρα στερούνταν λόγω έλλειψης κατάλληλα διαμορφωμένου υλικού και αναλύει τα σχέδια για τη δημιουργία μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης παραμυθιών με 3D εικονογράφηση.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στα προγράμματα μουσικοθεραπείας αλλά και στα «Ονειρέματα», το μουσικό σχήμα της Αμυμώνης. Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα. Info Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00 Εκπομπή: «Προσφέρω» Αμυμώνη – Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες – Χριστιάνα Ζώτου, Υπεύθυνη Συντονισμού Αμυμώνης

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert