Η Adelco στηρίζει για 6η συνεχή χρονιά τα Παιδικά Χωριά SOS

Μια σημαντική δωρεά στον Ξενώνα Βρεφών SOS και στο πρόγραμμα αναδοχής των Παιδικών Χωριών SOS.

Η Adelco, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει, προχώρησε για 6η συνεχή χρονιά στη στήριξη του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας για την πιο ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας, τα παιδιά χωρίς οικογένεια.

Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Adelco με μία πολύ σημαντική χρηματική δωρεά επέλεξε αυτή τη χρονιά να στηρίξει τον Ξενώνα Βρεφών SOS για κακοποιημένα και παραμελημένα βρέφη και νήπια και το πρόγραμμα αναδοχής των Παιδικών Χωριών SOS, με στόχο όλο και περισσότερα παιδιά να μεγαλώσουν σε μία οικογένεια.

Σκοπός του Ξενώνα Βρεφών SOS είναι η άμεση προστασία των παιδιών, ηλικίας 0 έως 5 ετών, που βρίσκονται σε κίνδυνο, προσφέροντάς τους ένα σπίτι, τη φροντίδα και την ασφάλεια που χρειάζονται, έτσι ώστε να καλύψουν τις συναισθηματικές και ψυχικές ανάγκες τους με την παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών με προτεραιότητα την ασφαλή επιστροφή τους στο φυσικό οικογενειακό τους περιβάλλον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω της Υπηρεσίας Αναδοχής, φροντίζουν για την αποκατάσταση των παιδιών σε ένα μόνιμο οικογενειακό πλαίσιο μέσω Αναδοχής ή Υιοθεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Ο κος Ευάγγελος Κολοκοτρώνης, Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Adelco, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε να βοηθήσουμε με μια μικρή δωρεά στην εκπλήρωση του θεάρεστου σας έργου, το οποίο έχω γνωρίσει προσωπικά ο ίδιος και από κοντά. Εύχομαι πάντα να συνεχίζετε απρόσκοπτα τις προσπάθειες σας και να έχετε μία Νέα Χρονιά γεμάτη υγεία και ασφάλεια».

Ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, ανέφερε: «Στα Παιδικά Χωριά SOS αισθανόμαστε  πραγματικά τυχεροί που η Adelco στηρίζει τα τελευταία  χρόνια το έργο μας με συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στα  παιδιά που φροντίζουμε. Εύχομαι η αμοιβαία εκτίμηση και τα υψηλά αποτελέσματα που έχουμε πετύχει μέσα από τη συνεργασία αυτή  να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικά προγράμματα, που θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αξία τόσο στα παιδιά και τις οικογένειες  που στηρίζουμε, όσο και στην ίδια την Adelco, τους εργαζομένους και τους πελάτες της».