Amita Motion: Η περιβαλλοντική υπευθυνότητα πράξη

H Coca- Cola Τρία Έψιλον με την Amita Motion, εδώ και 5 συνεχή έτη, έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει το νεανικό κοινό για την αξία της ανακύκλωσης, ως μια από τις πλέον σημαντικές δράσεις στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο καθένας μας για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής στη χώρα μας.

Με το μήνυμα «Γεμίζουμε τον Πλανήτη με Θετική Ενέργεια», η Αmita Motion κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους 70.000 νέους που παρακολούθησαν από κοντά την Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2012 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την αξία της ανακύκλωσης και να τους ενεργοποιήσει προς μια περιβαλλοντικά φιλική συμπεριφορά.

Ακολουθώντας τα σημαντικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών και στο πλαίσιο της Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2012 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Αmita Motion κατάφερε να ανακυκλώσει όλα τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και να αντισταθμίσει για 5η συνεχή χρονιά το ενεργειακό αποτύπωμά τους. Συγκεκριμένα, φέτος, η Amita Motion  κατάφερε να:

  • Συλλέξει 2,5 τόνους απορριμμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)
  • Ανακυκλώσει το 83,6% του όγκου των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν
  • Μειώσει κατά 43% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το 2011, καθιστώντας τη διοργάνωση φιλική προς το περιβάλλον

Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της κλιματικής αλλαγής της οποίας η αντιμετώπιση κρίνεται όλο και πιο επιτακτική από όλα τα μέρη της κοινωνίας, και προχωρώντας ένα σταθερό βήμα μπροστά στην υπεύθυνη περιβαλλοντική δράση, η Αmita Motion, αντιστάθμισε το σύνολο των 42,5 τόνων CO2  που προκλήθηκαν από τη διοργάνωση της Ημέρας Θετικής Ενέργειας 2012, με την υποστήριξη ενός έργου κλίματος στην Ταϊλάνδη, το «Electricity from biogas, Thailand», σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό myClimate.

Η Αmita Motion, εδώ και 5 συνεχή έτη, έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό: να μειώνει, όλο και περισσότερο κάθε χρονιά, το ενεργειακό αποτύπωμα των εκδηλώσεών της. Φθάνοντας φέτος, σε ποσοστό μείωσης 43% ως προς τους παραγόμενους ρύπους, σε σύγκριση με την διοργάνωση του 2011, η μείωση αυτή κάνει την Ημέρας Θετικής Ενέργειας Amita Motion να αποτελεί μια από τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον εκδηλώσεις στη χώρα μας!

Φροντίζοντας για τη μείωση των επιδράσεων από της εκδηλώσεις της και συμβαδίζοντας με τις διεθνείς πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Amita Motion αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής  ως βασικό μέρος της κοινωνικής τους υπευθυνότητας.

Ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Τα περισσότερα από τα απορρίμματα που ανακυκλώθηκαν ήταν πλαστικά μπουκάλια και ένα μεγάλο ποσοστό χαρτί και χαρτόνι. Για την ανακύκλωση των τόνων αποβλήτων εκπέμφθηκαν 4  τόνοι αερίων του θερμοκηπίου.
  • Συνολικά συλλέχτηκαν προς ανακύκλωση 2.540 κιλά αποβλήτων. Ένας τόνος ανακυκλωμένο χαρτί σώζει: 13 δέντρα, 2,5 βαρέλια λάδι, 4.100kW ενέργεια, 4 κυβικά μέτρα χωματερής και 31.780 λίτρα νερό.
  • Το πρόγραμμα «electricity from biogas» βοηθά να αποφευχθεί η διάχυση μεθανίου στην ατμόσφαιρα που παράγεται κατά τη λειτουργία τοπικού εργοστασίου και να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική πηγή ενέργειας.
  • Η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει, εδώ και χρόνια, ενσωματώσει αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στην επιχειρηματική της δραστηριότητα και στις διαδικασίες της εταιρίας, με στόχο να περιορίζει σημαντικά τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της. Παράλληλα έχει πιστοποιήσει κατά ISO14001 το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ