Νέα μελέτη δείχνει ότι οι λύσεις TeamViewer βοηθούν στην αποφυγή 37 μεγατόνων εκπομπών CO2

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τους γνωστούς εμπειρογνώμονες της αειφορίας του ερευνητικού ινστιτούτου DFGE δείχνει ότι η TeamViewer, παγκόσμιος ηγέτης σε ασφαλείς λύσεις απομακρυσμένης σύνδεσης, επιτρέπει στις εταιρείες να περιορίσουν το αποτύπωμα άνθρακα και συμβάλλουν έτσι στην αποφυγή περίπου 37 μεγατόνια εκπομπών ισοδύναμου CO2 (CO2e) ετησίως.

Μέσω της χρήσης της τεχνολογίας TeamViewer για τη συντήρηση ή επισκευή απομακρυσμένων μηχανών, την παρακολούθηση δικτύων και την πρόσβαση σε υπολογιστές και άλλες συσκευές, οι αποστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να γεφυρωθούν εύκολα και το ταξίδι από το ένα μέρος στο άλλο να είναι περιττό σε πολλές περιπτώσεις.

Με βάση τα δεδομένα από το 2019 και τους υπολογισμούς από το 2020, μια μόνο σύνδεση μέσω  TeamViewer μπορεί να αποτρεψει 13 κιλά εκπομπών CO2e κατά μέσο όρο – ισοδύναμο με 5,5 λίτρα βενζίνης ή οδήγηση αυτοκινήτου από την Αθήνα στο Λαύριο. Τα νέα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι ένας μέσος συνδρομητής TeamViewer αποφεύγει περίπου 4 τόνοι CO2e ετησίως, που φτάνουν έως και 100.000 χλμ με τρένο.  Η χρήση των καινοτόμων λύσεων της TeamViewer μειώνει την απόσταση ταξιδιού των χρηστών και των συνδρομητών  TeamViewer παγκοσμίως κατά εκατομμύρια χιλιόμετρα κάθε χρόνο, καθώς όλο και περισσότερες εργασίες μπορούν να εκτελούνται από μακριά.

Ο Stefan Gaiser, CFO της TeamViewer, τονιζει: «Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τον αντίκτυπο που έχουν τα προϊόντα μας στη προσπαθεια των συνδρομητών μας και εκατομμυρίων μη εμπορικών χρηστών σε όλο τον κόσμο να μειώσουν τις εκπομπές CO2e κάθε χρόνο. Στην  TeamViewer, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η ψηφιοποίηση αποτελεί βασικό μοχλό για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τελικά δημιουργεί ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας. Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε να αναπτύσσουμε συνεχώς μια νέα σειρά προσαρμοσμένων και καινοτόμων λύσεων που συνδέουν ανθρώπους και όλα τα είδη συσκευών σε όλο τον κόσμο και καθιστούν περιττές τις ταξιδιωτικές δραστηριότητες. ”

Ο Δρ Thomas Dreier, VP Innovation & Solutions και συνιδρυτής DFGE, μας δηλωνει: «Η λογιστική αποτύπωσης άνθρακα δημιουργεί τη βάση για τη βιωσιμότητα. Ειδικά τα αποτυπώματα άνθρακα του προϊόντος είναι πολύ περίπλοκα έργα, καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη η παραγωγή, η χρήση, η συντήρηση και η απόρριψη. Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την TeamViewer ώστε να διευρευνήσουμε διεξοδικά τις συνήθειες των χρηστών και τις επιπτώσεών τους στις εκπομπές CO2. ”

Κεντρικό μέρος της λεπτομερούς μελέτης ήταν μια εθελοντική, ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2020 μεταξύ των χρηστών TeamViewer. Οι 1.007 συμμετέχοντες διανεμήθηκαν σχεδόν ομοιόμορφα σε EMEA, APAC και ΑΜΕΡΙΚΗ , περίπου το 60% ήταν πελάτες που πληρώνουν, ενώ οι άλλοι συμμετέχοντες ήταν ιδιωτικοί μη εμπορικοί χρήστες.

Μία πρόκληση της μελέτης ήταν ότι οι λύσεις TeamViewer μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορα σενάρια και περιπτώσεις χρήσης σε όλους τους κλάδους. Ξεκινώντας από τεχνικούς σέρβις που διατηρούν γερανούς βαθέων υδάτων εκατοντάδες χιλιόμετρα ανοικτά στην ακτή χωρίς να ταξιδεύουν με αεροπλάνο, μέχρι ειδικούς πληροφορικής που διαχειρίζονται εξ αποστάσεως την παγκόσμια υποδομή διακομιστών για την εταιρεία τους, τους φίλους και την οικογένειά τους, βοηθώντας ο ένας τον άλλον με προβλήματα πληροφορικής – ανεξάρτητα από το πού ζουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το DFGE ανέπτυξε 216 περιγραφικά προφίλ χρηστών για να αντιπροσωπεύει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις χρήσης. Αυτά τα προφίλ αξιολόγησαν εάν το πρόγραμμα TeamViewer χρησιμοποιείται καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετησίως και υπολόγισε πόσα ταξίδια με ποια απόσταση θα ή θα μπορούσε να αντικατασταθεί, καθώς και ποια μέσα μεταφοράς πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για το ταξίδι. Η αποφυγή ταξιδιού ως το πρωταρχικό αποτέλεσμα των αποφευχθέντων εκπομπών εξετάστηκε για αυτήν τη μελέτη.

Με βάση τα σενάρια χρήσης, πελάτες και χρήστες της TeamViewer κλήθηκαν να εκτιμήσουν τις ταξιδιωτικές τους δραστηριότητες σε κάθε περίπτωση, εάν δεν θα χρησιμοποιούσαν το TeamViewer. Για την περαιτέρω επικύρωση των δεδομένων, ένα δείγμα πελατών του TeamViewer – που διαφέρουν ως προς τη βιομηχανία, την εφαρμογή προϊόντος και το μέγεθος – ερωτήθηκαν σε ποιοτικές συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας, τις ποιοτικές συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων και τα δεδομένα της εταιρείας σχετικά με τις συνδέσεις TeamViewer, οι αποφευχθείσες εκπομπές μέσω των λύσεων TeamViewer εκτιμήθηκαν σε 37 megatons CO2e, η οποία είναι συγκρίσιμη με …

  • Οι εκπομπές 11.000.000 εκατομμυρίων αυτοκινήτων κατά μέσο όρο ετησίως – περισσότερα αυτοκίνητα από τα ταξινομημένα στις Κάτω Χώρες.
  • Μια πλήρης πτήση A380 που πετάει 7.000 φορές χωρίς στάση από τη Σιγκαπούρη προς τη Νέα Υόρκη.
  • Η ποσότητα άνθρακα που 3,5 δισεκατομμύρια δέντρα μπορούν να δεσμεύσουν σε ένα έτος.

Τα αποτελέσματα δείχνουν: Η τεχνολογία που επιτρέπει την ψηφιοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και συνεπώς στην επίτευξη των στόχων αειφορίας για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά προτίμηση στους 1,5 βαθμούς Κελσίου που ορίζονται στη Συμφωνία για το κλίμα. Η TeamViewer έχει επίγνωση του τεράστιου θετικού αντίκτυπου που έχουν οι λύσεις του στο περιβάλλον και ευδοκιμεί στην ανάπτυξη περισσότερων περιπτώσεων χρήσης για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και εφαρμογών για τη γεφύρωση αποστάσεων, την εξάλειψη των κενών γνώσεων και τη δυνατότητα ακόμη περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως να περιορίσουν τις εκπομπές CO2e.