Το 1ο COOPAthon στην Ελλάδα είναι γεγονός

Νέοι από την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την κοινωνική οικονομία.

Τα  COOPAthons αποτελούν μία σειρά διαδικτυακών events που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος COOPower, μιας πρωτοβουλίας του British Council και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η εμπλοκή του κοινού σε ζητήματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Κοινωνικής Οικονομίας και Συνεργατικότητας. Το πρώτο event θα διεξαχθεί από τις 26 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Η σειρά διαδικτυακών events COOPAthon διοργανώνεται σε Ελλάδα, Κύπρο και Κροατία από το British Council σε συνεργασία με τους εκάστοτε αρμόδιους τοπικούς φορείς. Στην Ελλάδα, με στόχο την βέλτιστη ενημέρωση των νεανικών κοινών, το British Council και η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  συνεργάζονται με τον ΕΟΠΠΕΠ και τον ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας , μέσω της συνεργατικότητας και της κοινωνικής οικονομίας. Η εμπλοκή των νέων σε συνεταιριστικά σχήματα και κοινωνικές επιχειρήσεις προτείνεται ως ένας εναλλακτικός τρόπος για τη μείωση της νεανικής ανεργίας,  και των τις ανισοτήτων στον εργασιακό χώρο καθώς και για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσίεςυπηρεσιών. Το COOPAthon επιχειρεί να κινητοποιήσει τους νέους μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ενημέρωσής τους σε ζητήματα αξιοπρεπούς εργασίας, οικονομικής ανάπτυξης, υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης.

Στο τριήμερο του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους νέους με ίδιες ανησυχίες, να συζητήσουν και να βρουν εποικοδομητικές λύσεις, να δημιουργήσουν δίκτυα επικοινωνίας και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να ιδρύσουν εικονικά μία επιχείρηση και να αντιληφθούν βιωματικά τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας και της συνεργατικότητας, πάντα με την κατάλληλη καθοδήγηση από τους μέντορες του προγράμματος. Ενώ, οι κορυφαίες ιδέες συνεργατικών επιχειρήσεων θα προκριθούν στον τελικό που θα πραγματατοποιηθεί το Μάιο, όπου οι νικήτρια ομάδα του τελικού θα πραγματοποιήσει ένα study visit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, είτε ως μέντορες, είτε ως απλοί συμμετέχοντες, μπορούν να ακολουθήσουν τους παραπάνω συνδέσμους και να ολοκληρώσουν την αίτηση τους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.