H Amundi Hellas «ζεσταίνει» ακριτικά σχολεία

H Amundi Hellas αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνεισφοράς στην κοινωνία σε μία τόσο δυσμενή συγκυρία, πραγματοποίησε δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε 6 σχολεία των Δήμων Καστοριάς και Φλώρινας. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένων των καιρικών συνθηκών σε αυτές τις περιοχές και του υψηλού κόστους πετρελαίου θέρμανσης, που έχει οδηγήσει κάποια από αυτά ακόμη και στην παύση της λειτουργίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ενέργεια υλοποιήθηκε αντί της καθιερωμένης αγοράς χριστουγεννιάτικων εταιρικών δώρων προς συνεργάτες.

Τα ακριτικά σχολεία στα οποία χορηγήθηκε πετρέλαιο θέρμανσης στην Καστοριά είναι τα: Δημοτικό Σχολείο Νέου Οικισμού Κορεστείων, Δημοτικό Σχολείο Πενταβρύσσου και Δημοτικό Σχολείο Οινόης. Στο Δήμο Φλώρινας είναι το Ειδικό σχολείο Φλώρινας, το 1ο Δημοτικό Δήμου Φλωρίνης και το 6ο Δημοτικό Δήμου Φλωρίνης.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Amundi Hellas, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Amundi, αναλαμβάνει ενεργό δράση στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, στρέφοντας τη φροντίδα της σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρέχοντας άμεση ανακούφιση σε  μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Οι ενέργειες της Amundi Hellas στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας εντάσσoνται στη γενικότερη στρατηγική του Ομίλου Amundi, ο οποίος στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες μέσω των οποίων προωθούνται η επανένταξη μέσω της απασχόλησης, η στέγαση οικογενειών που έχουν ανάγκη, η προαγωγή της παιδείας και η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο κύριος Σπύρος Κρητικόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Amundi Hellas, δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς στην Amundi Hellas πιστεύουμε ότι η ευθύνη μας εκτείνεται πέρα από την άμεση σφαίρα δραστηριοποίησής μας. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε όποιες πρωτοβουλίες μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα. Διαπιστώνοντας το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν οι ακριτικές περιοχές και ειδικά τα σχολεία, αποφασίσαμε να χορηγήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης σε 6 δημοτικά των δήμων Φλώρινας και Καστοριάς σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στην ομαλή τους λειτουργία κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Στη δωρεά της Amundi Hellas αναφέρθηκε ο δήμαρχος Φλώρινας κύριος Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι: «Ο Δήμος μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κάλυψης αναγκών θέρμανσης στα σχολεία της περιοχής μας. Σε αυτή την προσπάθειά μας βρήκαμε πολύτιμο αρωγό την Amundi Hellas, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία να δωρίσει πετρέλαιο θέρμανσης σε τρία δημοτικά σχολεία. Την ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτήν την πράξη ουσίας και ελπίζουμε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες εταιρείες».

Μιλώντας για την εθελοντική προσφορά, ο δήμαρχος Καστοριάς κύριος Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης δήλωσε σχετικά: «Ο θεσμός της εθελοντικής προσφοράς καθίσταται σήμερα πιο σημαντικός από ποτέ και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ιδιωτικοί οργανισμοί, όπως η Amundi Hellas αναγνωρίζουν έμπρακτα την αξία του. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία για την πρωτοβουλία της να διαθέσει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε τρία δημοτικά σχολεία της περιοχής μας. Μας προσφέρει σημαντική οικονομική ανακούφιση συμβάλλοντας έτσι, στο βαθμό που της αναλογεί στην ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πόλη μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ