Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ολοκληρώνει με επιτυχία το πρόγραμμα #gopafree

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το πρόγραμμα #gopafree συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του σε συνεργασία με δήμους, φορείς και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που απαιτούνται.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε το δίκτυο τοποθέτησης ειδικών κάδων ανακύκλωσης αποτσίγαρων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Για πρώτη φορά Δήμος στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά εφαρμόζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι κάδοι, επιστήλιοι και επιδαπέδιοι, τοποθετήθηκαν σε 40 στρατηγικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας.  Μέσω του συγκεκριμένου δικτύου πραγματοποιείται από τα συνεργεία  καθαριότητας του Δήμου χωριστή συλλογή των αποτσίγαρων τα οποία στην συνέχεια προωθούνται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Από την επεξεργασία τους προκύπτουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα. Τα δε υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα που περιέχεται σε αυτά, οδηγούνται προς κομποστοποίηση.

Ο Δήμος με αυτήν την δράση ευελπιστεί να προστατέψει την Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, υλοποιώντας ένα ακόμη ρεύμα αποβλήτου προς την ορθή διαχείριση του σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

«Φιλοδοξία της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle που κατασκευάζει τους κάδους ειδικών προδιαγραφών και υλοποιεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης των υπολειμμάτων από τα τσιγάρα είναι η δράση #gopafree να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας μας απέναντι στο κάπνισμα και στην απόρριψη των αποτσίγαρων που αποτελούν επικίνδυνα απορρίματα για το περιβάλλον, το υγρό στοιχείο και τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Συνιδρυτής και Διευθυντής της Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου. Οι πρώτοι κάδοι συλλογής αποτσίγαρων είχαν τοποθετηθεί συμβολικά στην πόλη της Κέρκυρας το 2020 την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παρουσία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη και του διευθυντή της Cigaret Cycle.