Το «Φροντίζω» στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Προσφέρω», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία, αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ «Φροντίζω», δημιουργήθηκε στην περιοχή της Πάτρας το 2009, με τη συμμετοχή εθελοντών από το χώρο της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας. Σκοπός του είναι η προώθηση των δικαιωμάτων και η γενικότερη υποστήριξη των ατόμων τρίτης ηλικίας, των ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer και των οικογενειών τους.

Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, κοινωνικός λειτουργός και γενικός διευθυντής του «Φροντίζω», μοιράζεται με την Αθηνά Γιόγιακα το όραμα του σωματείου να αποτελέσει η δράση του, το εφαλτήριο μιας κοινωνίας φιλικής απέναντι στην τρίτη ηλικία και την άνοια, με πολίτες ευαισθητοποιημένους γύρω από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων αυτών και εξηγεί ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα για τα άτομα τρίτης ηλικίας και όσους πάσχουν από άνοια. Επίσης, μιλά για το πρόγραμμα της κατ’ οίκον παρέμβασης για τα άτομα με άνοια που έχει αναπτύξει το «Φροντίζω», το Γραφείο Υποστήριξης της Μνήμης, το Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια και τον κύκλο σεμιναρίων «Εκπαιδεύομαι και Φροντίζω». Τέλος, αναφέρεται στην υλοποίηση του έργου «Γέφυρα Φροντίδας για την Τρίτη Ηλικία και την Άνοια» που ξεκίνησε πρόσφατα και στη συνεργασία του «Φροντίζω» με το Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας που αποβλέπει στην προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών εν μέσω υγειονομικής κρίσης μέσω του προγράμματος «e-ΤΑΛΩΣ».

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ «Φροντίζω» – Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, κοινωνικός λειτουργός και γενικός διευθυντής του «Φροντίζω»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert