Ο σεβασμός στο περιβάλλον οδηγός για την «Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε.»

Το πρότυπο FSC Chain of Custody εξασφάλισε η “Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε”

Το πρότυπο αειφορικής δασικής διαχείρισης FSC Chain of Custody που έχει εκδοθεί από το διεθνή οργανισμό Forest Stewardship Council (FSC) εξασφάλισε η “Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε” η οποία εξειδικεύεται  στις  συσκευασίες φαρμακευτικών προϊόντων και τροφίμων από χαρτόνι.

Στους πελάτες της συγκαταλέγονται οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες καθώς επίσης και αυτές καταναλωτικών αγαθών και τροφίμων.

Το πρότυπο FSC Chain of Custody  καθορίζει τις απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες επιδεικνύουν σεβασμό προς το περιβάλλον και δεσμεύονται  για τη συμμετοχή τους στην υπεύθυνη διαχείριση των δασών.

Οι απαιτήσεις του προτύπου περιγράφουν ένα σύστημα διαχείρισης που έχει στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση των πρώτων  υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων της επιχείρησης. Η παρακολούθηση αυτή αφορά όλες τις φάσεις της επεξεργασίας, αρχίζοντας  από το δάσος προς όλα τα ενδιάμεσα στάδια παραγωγής μέχρι την παράδοση στους καταναλωτές, διασφαλίζοντας ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πρώτες ύλες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου.

“Ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας  και ο καθένας πρέπει να κάνει ότι μπορεί στο μέτρο των δυνατοτήτων του”,  επισημαίνει ο ένας εκ των μετόχων της εταιρίας, κος Δημήτρης Ματσούκης. “Ακριβώς για αυτό, η εταιρία μας – η οποία είναι η αρχαιότερη στον κλάδο έχοντας τις ρίζες της από το 1891 – εκσυγχρονίζεται διαρκώς ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα στον τομέα αυτό.”

Το πρότυπο FSC Chain of Custody μπορεί να εφαρμοσθεί από τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται, επεξεργάζονται ή παράγουν δασικά προϊόντα με βάση το ξύλο και μη ξυλώδη δασικά προϊόντα από παρθένα ή/και ανακυκλώσιμα υλικά. Οι επιχειρήσεις που συνήθως επιλέγουν να εφαρμόσουν το FSC Chain of Custody ανήκουν στους κλάδους της υλοτομίας, της παραγωγής ξυλείας, της κατασκευής ξύλινων επίπλων και λοιπών προϊόντων από ξύλο ή φελλό, της παραγωγής χαρτοπολτού, της κατασκευής χαρτιού και χαρτονιού, της επεξεργασίας χαρτιού και των εκτυπώσεων σε χαρτί.

Οι διαδικασίες λειτουργίας της εταιρίας είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001, ISO 14001.

Η Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε. είναι  επίσης μέλος της SΕDEX με πιστοποίηση SMETA4PILLARS

“Οι πιστοποιήσεις αυτές, ο μηχανολογικός εξοπλισμός και η  εξειδίκευση του προσωπικού μας  εξασφαλίζουν στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που παρέχουμε,  εξαιρετική ποιότητα,  υψηλή τεχνογνωσία, συνέπεια,  και ανταγωνιστικές  τιμές’’,  υπογραμμίζει  ο Γενικός Διευθυντής, κος Γιάννης Ρόης.