Υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE: 11 χρόνια στήριξης και προσφοράς

    Απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες ΟΤΕ –COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την ελληνική περιφέρεια και για πρώτη χρονιά και από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Με το θεσμό των Yποτροφιών να συμπληρώνει φέτος έντεκα χρόνια, 46 νέοι και νέες παρέλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα για τις σπουδές τους, συνολικού ύψους 345.328 ευρώ. Οι 20 φετινοί Υπότροφοι που προέρχονται από τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας βραβεύτηκαν με το ποσό των 15.280 ευρώ ο καθένας. Επιπλέον, 26 Τιμητικές Διακρίσεις αξίας 1.528 ευρώ η καθεμία, απονεμήθηκαν από την COSMOTE σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις. Η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Θανάση Κυριαζή.

    Η μεγαλύτερη ευθύνη

    Απευθυνόμενος στο κοινό της εκδήλωσης ο κ.Τσαμάζ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Στον Όμιλο ΟΤΕ συνεχίζουμε τη στήριξή μας στους νέους ανθρώπους, παρά την ένταση της κρίσης, αυξάνοντας φέτος τον αριθμό των υποτρόφων». Απευθυνόμενος στους Υποτρόφους και μιλώντας τους για την προσωπική ευθύνη, ο κ. Τσαμάζ τόνισε: «Στην Ελλάδα πάσχουμε από ευθυνοφοβία. Μιλάμε πάντα για απόδοση ευθυνών και ποτέ για ανάληψη. Και αυτό μας έχει οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια. Η μεγαλύτερη ευθύνη όλων είναι απέναντι στον εαυτό μας. Να είμαστε πιστοί στις ιδέες μας. Να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Όμως, πρέπει να βλέπουμε πέρα από τα στενά όρια του εαυτού μας και να συμμετέχουμε. Γιατί πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η συλλογική και με αυτή πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Να πορευτούμε με γνώμονα το εμείς, ως ομάδα».

    Η πρωτοβουλία

    Εκτός από το χρηματικό βραβείο, οι Υπότροφοι και οι Διακριθέντες για το 2012-2013 παρέλαβαν δωρεάν σύνδεση Conn-x, κινητά τηλέφωνα με Καρτοσυμβόλαιο COSMOTE και δωρεάν πάγιο, που θα διαρκέσει για διάστημα ίσο με την επίσημη διάρκεια φοίτησης της κάθε σχολής και δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΟΤΕ TV για ένα χρόνο. Επιπλέον, στους Υποτρόφους δόθηκαν Tablets. Από την έναρξη του θεσμού των Υποτροφιών το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 126 Υποτροφίες και 257 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα €2 εκατ., έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές. Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE, συμβάλλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη μόρφωση και την πρόοδο των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ