Garnier: Συνεργασία με τον οργανισμό All For Blue

Στο πλαίσιο της «Green Beauty» στρατηγικής

H πρωτοβουλία “Green Beauty” αποτελεί, μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση της Garnier, θέτοντας στόχους βιωσιμότητας για να γίνει μια πλήρως αφοσιωμένη, βιώσιμη, διαφανής εταιρεία για τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της παγκοσμίως. Βασικό βήμα που έκανε η Garnier εντός του 2020, ήταν η αλλαγή στην πλειοψηφία των συσκευασιών της χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό καθώς και συσκευασίες από χαρτόνι που φέρουν πιστοποίηση FSC.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του “Green Beauty” πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Garnier κατά την οποία ανακοινώθηκε η συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ) All For Blue. Με αυτή τη συνεργασία, η μάρκα έφερε σε εθνικό επίπεδο έμπρακτα την παγκόσμια στρατηγική της για ένα πιο βιώσιμο περιβαλλοντικά μέλλον καθώς βασικός στόχος της All For Blue είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Στις δράσεις της All For Blue εντάσσεται η ενημέρωση του κοινού για τη μείωση χρήσης των πλαστικών μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί. Η συνεργασία αυτή έχει κοινό σκοπό την ευαισθητοποίηση ως προς την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση χρήσης πλαστικού μέσα από δράσεις και που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021.

Μια εξίσου μεγάλη ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση για την Garnier που αποτελεί και μεγάλο βήμα για τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας που έχει δώσει, είναι η χορήγηση πιστοποίησης από τoν Cruelty Free International στο πλαίσιο του προγράμματος Leaping Bunny. Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα, όχι μόνο για την Garnier, αλλά και για τη βιομηχανία της ομορφιάς στο σύνολό της.

Michelle Thew, Διευθύνων Σύμβουλος της Cruelty Free International 

«Η Garnier είναι μια παγκόσμια μάρκα που τη γνωρίζουμε όλοι μας. Η συνεργασία μας με την Garnier στη μάχη για την εξάλειψη των δοκιμών σε ζώα για τα καλλυντικά προϊόντα και η χορήγηση της επίσημης πιστοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος Cruelty Free International Leaping Bunny αποτέλεσαν εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες, όμως η Garnier εξέτασε σχολαστικά όλους τους προμηθευτές και τις πηγές της και είμαστε απολύτως σίγουροι για τα αποτελέσματα,»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Leaping Bunny, πρέπει οι μάρκες να διερευνούν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τους, συμπεριλαμβανομένων όλων των πρώτων υλών και των μεμονωμένων συστατικών, για οποιαδήποτε περίπτωση δοκιμών σε ζώα. Η έγκριση Leaping Bunny δίνεται σε όλα τα τελικά προϊόντα της μάρκας. Δεν είναι δυνατή η επιμέρους έγκριση μεμονωμένων προϊόντων ή συστατικών.

Για την Garnier, αυτό σημαίνει την εξασφάλιση δήλωσης από περισσότερους από 500 προμηθευτές, οι οποίοι προμηθεύουν τη μάρκα με πάνω από 3.000 διαφορετικά συστατικά από όλον τον κόσμο. Για πολλούς μήνες, η Garnier και ο οργανισμός Cruelty Free International συνεργάστηκαν με στόχο να συγκεντρώσουν αυτά τα στοιχεία και να διασφαλίσουν ότι κάθε προϊόν στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της Garnier μπορεί να φέρει επισήμως το λογότυπο Cruelty Free International Leaping Bunny –το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο σήμα για τη μη διενέργεια δοκιμών σε ζώα. Η ενδελεχής αυτή διαδικασία διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα Garnier με απόλυτη σιγουριά, γνωρίζοντας ότι αυτά πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος Leaping Bunny.

Adrien Koskas, Πρόεδρος της Garnier 

«Από το 1989, η Garnier έχει δεσμευτεί για έναν κόσμο χωρίς δοκιμές σε ζώα. Η απόκτηση της επίσημης πιστοποίησης του Cruelty Free International στο πλαίσιο του προγράμματος Leaping Bunny υπήρξε πραγματικό ορόσημο, και ήταν ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι της αποστολής μας Green Beauty. Σήμερα, η Garnier κάνει ένα ακόμα Πράσινο βήμα προς το να γίνει μια πλήρως αφοσιωμένη, πραγματικά βιώσιμη, διαφανής μάρκα που προσφέρει Πράσινη Ομορφιά σε όλους μας.»

Τα Green Beauty προϊόντα της Garnier:

  • Η σειρά Garnier Bio Hemp αποτελείται από προϊόντα αφιερωμένα στην περιποίηση και την επανόρθωση της στρεσαρισμένης και ευαίσθητης επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα η σειρά Bio Hemp συνδυάζει τη δύναμη βιολογικού ελαίου του σπόρου κάνναβης με τη βιταμίνη Ε. Μιλάμε για μια ρουτίνα τόσο αποτελεσματική, όσο και απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον.

Η σύνθεση τους έχει συστατικά μέχρι και 99% φυσικής προέλευσης, vegan σύνθεση, τουλάχιστον 94% βιοδιασπώμενη σύνθεση και πιστοποίηση από τον eco cert. Το σωληνάριο της κρέμας Hemp χρησιμοποιεί 49% λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία Garnier Bio και έχει ελαφρύτερο καπάκι. Το χαρτόνι από κουτί και σωληνάριο είναι πιστοποιημένο με FSC και προέρχεται από δάση με σεβασμό στους ανθρώπους και τη φύση.  Το μπουκάλι από το έλαιο νύχτας περιέχει 25% ανακυκλωμένο γυαλί. Και οι 2 συσκευασίες είναι 100% ανακυκλώσιμες.

  • Η νέα ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης προσώπου Garnier Hyaluronic Aloe συνδυάζει τη βιολογική αλόη καθώς και το υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης και υπόσχεται να ξεδιψάσει την επιδερμίδα. Τα προϊόντα αυτής της star σειράς αποτελούνται από συστατικά 96% φυσικής προέλευσης, όλες οι συνθέσεις είναι vegan ενώ όλες οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες. Οι κρέμες της σειράς έχουν αναβαθμιστεί με τη χρήση γυάλινου βάζου, ενώ η χάρτινη συσκευασία που τα περικλείει φέρει FSC πιστοποίηση.
  • Οι νέες Garnier Ampoule Tissue Masks αποτελούν τις πρώτες tissue masks που έχουν την δύναμη αμπούλας προσφέροντας εμφανή αποτελέσματα μέσα σε 5 μόνο λεπτά, ενώ ταυτόχρονα αποτελούνται από συνδυασμό ενεργών συστατικών και superfoods. Οι Ampoule Tissue Masks έχουν Vegan σύνθεση, ενώ vegan είναι και το ύφασμα της μάσκας. Τέλος, η μικρότερη συσκευασία μας μειώνει το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα και οδηγεί σε -45% λιγότερα απορρίμματα* (*συγκριτικά μεv την Tissue Mask HydraBomb).
  • Τα αγαπημένα αντηλιακά της σειράς Garnier Ambre Solaire παρουσιάζουν το πρώτο αντηλιακό γαλάκτωμα που δεσμεύεται να προστατεύσει την επιδερμίδα, ενώ σέβεται και τη θαλάσσια ζωή. Μια πρωτοποριακή σύνθεση, 94% βιοδιασπώμενη και από συσκευασία που όχι μόνο ανακυκλώνεται, αλλά είναι φτιαγμένη από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Επιπλέον, η αντηλιακή σειρά σώματος και προσώπου ανανεώνεται, και ενισχύεται με τη δύναμη της καινοτόμας τεχνολογίας Netlock. Η τεχνολογία Netlock είναι σε όλα τα προϊόντα της σειράς Sensitive Advanced (πρόσωπο, σώμα και παιδική σειρά), παρέχοντας υψηλή αντηλιακή προστασία, με ένα ultra thin προστατευτικό φιλμ που αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει, ενώ παρέχει nude – skin τελείωμα. Επιπλέον, οι αντηλιακές κρέμες προσώπου Anti-age και Anti-dryness είναι συσκευασμένες στα πρώτα οικολογικά σχεδιασμένα σωληνάρια με χαρτόνι, -49% λιγότερο πλαστικό και πιο ελαφρύ καπάκι.

  • Οι βαφές μαλλιών Garnier Olia κάνουν εξίσου ένα βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούμενες από ανακυκλώσιμα χάρτινα πακέτα και μειώνοντας το μέγεθος της συσκευασίας τους εξοικονομώντας έως και -50% πλαστικό.
  • Η σειρά Fructis Hair Food της Garnier έχει vegan σύνθεση, συστατικά έως 98% φυσικής προέλευσης και σύνθεση έως 98% βιοδιασπώμενη! Όσον αφορά στις συσκευασίες Fructis Hair Food, είναι 100% ανακυκλώσιμες και φέρουν 50% ανακυκλωμένο πλαστικό.  Πιστή στη δέσμευση για περισσότερες ανακυκλωμένες και ανακυκλώσιμες συσκευασίες, το 2021 η Garnier επαναλανσάρει όλα τα μπουκάλια των σαμπουάν και των conditioners των δύο μαρκών Fructis και Βotanic Therapy τα οποία εκτός από ανακυκλώσιμα θα αποτελούνται από ανακυκλωμένο πλαστικό.
  • Τα νέα Botanic Therapy Eco-packs σαμπουάν αποτελούν την νέα καινοτομία που φέρνει η Garnier, δημιουργώντας τις πρώτες re-fill συσκευασίες για τις σειρές Honey Treasures και Avocado Oil & Shea Butter. Τα Εco-Packs δίνουν την δυνατότητα να ξαναγεμίσουν και ξαναχρησιμοποιηθούν τα μπουκάλια σαμπουάν Botanic Therapy των αντίστοιχων σειρών, εξοικονομώντας 80% λιγότερο πλαστικό.
  • Η πραγματική επανάσταση στην κατηγορία των σαμπουάν έρχεται τον Ιούνιο με τα νέα στέρεα σαμπουάν Botanic Therapy. Μια πραγματική καινοτομία που αντανακλά όλες τις δεσμεύσεις της Garnier! Λανσάρουμε δύο ολοκαίνουρια στερεά σαμπουάν για κανονικά και απαιτητικά μαλλιά κάτω από τις σειρές Honey Treasures & Oat delicacy. Πρόκειται για μια σειρά με 94% φυτικά συστατικά, 97% βιοδιασπώμενη σύνθεση, καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης και συσκευασία με 0% πλαστικό και φυσικά ανακυκλώσιμη! Μια μπάρα σαμπουάν ισοδυναμεί με ένα μπουκάλι 500ML κλασικού σαμπουάν.

Οι δεσμεύσεις βιωσιμότητας της Garnier:

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι περιβαλλοντικές, υγειονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι υψίστης σημασίας. Τα πρωτοφανή γεγονότα του 2020 απαιτούν την επανεστίαση του ρόλου των μαρκών στην σημερινή κοινωνία. Οι προσδοκίες των καταναλωτών έχουν αλλάξει. Πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι θέλουν μάρκες που να τις εμπιστεύονται, να είναι διαφανείς και να αναλαμβάνουν πραγματικά τη δέσμευση να βελτιώνονται –ιδίως σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο που έχουν στον πλανήτη1.

Η βιωσιμότητα αποτελεί δέσμευση της Garnier εδώ και πολλά χρόνια· αναπτύσσοντας πιο φυσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας συστατικά από βιώσιμους πόρους και δίκαιου εμπορίου, ακόμα και φέρνοντας, για πρώτη φορά, προϊόντα βιολογικής πιστοποίησης στη μαζική αγορά της περιποίησης. Τώρα, η Garnier θέλει να κάνει ένα βήμα ακόμα πιο πέρα, να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία της ομορφιάς και να ανοίξει τον δρόμο για όλους μας. Στόχος είναι να μετασχηματιστεί κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της Garnier, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσα από τους ακόλουθους τομείς:

 

  • Aνακυκλώσιμα & Aνακυκλωμένα Υλικά:

 

Έως το 2025, η Garnier έχει σαν στόχο τη χρήση 0% Νέου Πλαστικού στις συσκευασίες της, εξοικονομώντας έτσι 37.000 τόνους πλαστικού τον χρόνο*.

Έως το 2025, όλες οι συσκευασίες θα είναι επίσης επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

  • Συνθέσεις Φιλικές στο Περιβάλλον:

Έως το 2022, όλα τα φυτικής προέλευσης και τα ανανεώσιμα συστατικά θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές.

Έως το 2025, το 100% των νέων προϊόντων Garnier θα έχουν βελτιωμένο περιβαλλοντικό προφίλ.

  • Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας:

Έως το 2025, το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεών μας θα έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα χάρη στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

Οι εκπομπές CO2 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 72%**.

  • Συστατικά από Βιώσιμες Πηγές:

Έως το 2025, η Garnier θα ενδυναμώσει 800 κοινότητες παγκοσμίως, στο πλαίσιο του  προγράμματος Αλληλέγγυου Πορισμού.

  • Δράσεις κατά της ρύπανσης από πλαστικά