Πρόγραμμα 670 υποτροφιών στον τομέα της Τεχνολογίας από τη MExoxo και την INCO Academy

Στην έναρξη του προγράμματος “INCOAcademy-Work in Tech” το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Google.org και της Coursera, περνά σήμερα η Mexoxo,ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης γυναικών που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο επιχειρείν.

To “Work in Tech” είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης στον τομέα της τεχνολογίας που απευθύνεται σε γυναίκες και παρέχει υποτροφίες διάρκειας 158 ωρώνενώ τελεί  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντίστοιχα υποστηρίζεται από την GoogleHellas.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα ξεκινά μια διαδικασία αιτήσεων στο λικνhttps://www.mexoxo.com/wit από όπου 670 γυναίκες θα επιλεγούν μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα “INCOAcademy-Work in Tech” και εκ των οποίων στόχος είναι το 75% να ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να λάβει πιστοποιητικό από την εκπαιδευτική πλατφόρμα “Coursera”. Επίσης από αυτό το ποσοστό, το πρόγραμμα έχει ως στόχο το 50% των συμμετεχόντων γυναικών να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε είτε να διατηρήσει μια θέση, είτε να ανοίξει την πόρτα για την αγορά εργασίας στον χώρο της Τεχνολογίας.

Το “INCOAcademy-Work in Tech” προσφέρει σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα στην τεχνολογία, ευκαιρίες να αποκτήσουν δωρεάν εκπαίδευση και αναγνωρισμένη πιστοποίηση με την υποστήριξη του Google.org. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα παρακολουθήσουν πέντε διδακτικές ενότητες και θα συμμετέχουν διαδικτυακά σε δράσεις επαγγελματικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να παρέχει ένα ολιστικό εκπαιδευτικό πλαίσιο και να ενισχύσει με δεξιότητες την επαγγελματική σταδιοδρομία γυναικών που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή στον εργασιακό τομέα του συγκεκριμένου κλάδου. Ολοκληρώνοντας όλα αυτά τα στάδια της εκπαίδευσης, κάθε γυναίκα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της να εργαστεί στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών.

“Στόχος της ΜExoxo, με την εκπαιδευτική πλατφόρμα #BreakYourCeiling, στην οποία εντάσσεται και η συγκεκριμένη δράση των 670 υποτροφιών σε συνεργασία με την INCOAcademy, είναι η ενίσχυση της καινοτομίας μέσα από την διοργάνωση διαδραστικών σεμιναρίων και προγραμμάτων διαδικτυακής συμβουλευτικής. Το όραμα του Οργανισμού μας είναι να εκπαιδεύσει χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ώστε να ξεπεράσουν τα όρια και τα στερεότυπα που τους έχουν επιβληθεί από την κοινωνία.

Προσφέροντας γνώσεις μεταπτυχιακού επιπέδου σε γυναίκες που δεν είχαν την ευκαιρία, ο Οργανισμός ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους, ενώ μετά την εκπαίδευσή τους παρακολουθεί την πρόοδό τους και τις οδηγεί «στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή», για να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μέσα από αυτή τη δράση είμαι σίγουρη πως θα δώσουμε πολύτιμα εφόδια τεχνικά αλλά και συναισθηματικά σε γυναίκες που θέλουν αλλά δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία να μπουν σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο.” δηλώνει η Ιδρύτρια της MExoxo Ελπίδα.

H ΜExoxo είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε από την Ελπίδατο 2013 με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας.  Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα, με χαρακτηριστικά νούμερα επιτυχίας, 5500 γυναίκες, ηλικίας 14-55 ετών, σε 16 χώρες. Για την ενίσχυση της εκπαίδευσης αυτών των γυναικών έχουν διατεθεί 1 εκατομμύριο δολάρια, είτε σε χρήματα είτε σε ευκαιρίες ανάπτυξης. Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η MExoxo έχει καταγράψει έμμεσο αντίκτυπο σε 22.000 γυναίκες, καθώς για κάθε γυναίκα που ενδυναμώνεται, αυτή με την σειρά της υποστηρίζει τέσσερις ακόμη στην οικογένεια, ή στο άμεσο κοινωνικό της περιβάλλον.