Άσυλο Ανιάτων: Προεγκρίθηκε μελέτη για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας

Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής έγινε και τεχνικά το πρώτο καθοριστικό βήμα για να μετουσιωθεί σε πράξη το όραμα της Διοίκησης του Ασύλου για μια νέα εποχή στην αποκατάσταση της υγείας.

Το νέο Κέντρο Αποκατάστασης θα διαθέτει 6 πτέρυγες συνολικής επιφάνειας 5.145τμ. Κατά την πλήρη ανάπτυξή του, στις 4 πτέρυγες θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κλειστής Νοσηλείας (ΚΑΑΚΝ) με δυναμικότητα 50 κλινών και στις άλλες 2 πτέρυγες θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΑΑΗΝ). Επιπρόσθετα, σχεδιάζεται η κατασκευή θερμαινόμενης κολυμβητικής δεξαμενής που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο δομών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων συνοδευόμενη από τον κ. Δημήτρη Κομματά, Μέλος Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων, την κα Σοφία Αρτέμη, Διευθύντρια Περίθαλψης ΙΠΧΠ και τον κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, συνεργάτη του Ασύλου, επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής, κ.Γεώργιο Δημόπουλο, για να ευχαριστήσουν τόσο εκείνον όσο και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους αποτελούν στυλοβάτες των προσπαθειών του Ασύλου για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από κινητική αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κύριος Δημόπουλος διαβεβαίωσε ότι η περίθαλψη ατόμων με αναπηρίες αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συζητήθηκαν και θέματα μακροπρόθεσμης συνεργασίας όπως η διαμόρφωση και λειτουργία υποδομών του Ασύλου ως Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και η κατ’ οίκον νοσηλεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η κυρία Ηλιάδη δήλωσε «Σήμερα, μοιραζόμαστε με την Περιφέρεια Αττικής το όραμα μας για ένα καλύτερο αύριο για τα άτομα με αναπηρίες. Πυλώνας της προσπάθειάς μας, προέβη στην προέγκριση των σχεδίων για την λειτουργία των νέων δομών του Ασύλου Ανιάτων». Επιπλέον, σημείωσε πως το Άσυλο μπορεί να διαθέσει 40 κλίνες στο ΕΣΥ προκειμένου να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων λόγω της πανδημίας.