Δεύτερη δράση καθαρισμού βυθού από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο λιμάνι της Βόνιτσας

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, οργάνωσε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 έναν ακόμη εθελοντικό καθαρισμό, αυτή τη φορά στο γραφικό λιμάνι της Βόνιτσας, που αποτελεί τουριστικό προορισμό μεγάλου φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος. Με την ενεργή συμμετοχή τοπικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας-μέλους της ΕΛΟΠΥ που δραστηριοποιείται στην περιοχή και της τοπικής καταδυτικής ομάδας, ανασύρθηκαν από τον βυθό του λιμανιού πλαστικά και άλλα απορρίμματα, βελτιώνοντας σημαντικά την κατάσταση του βυθού.

Στη δράση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, ο Δήμαρχος, Γιώργος Αποστολάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Δημήτριος Βίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ανδρέας Καλαντζής, η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου, Αγγελική Σάλιαρη και από την Κοινότητα Βόνιτσας ο Πρόεδρος, Χρήστος Χασακής και ο Αντιπρόεδρος, Κώστας Μασούρας. Από την πλευρά της ΕΛΟΠΥ, επικεφαλής της δράσης ήταν οι κ.κ. Χαράλαμπος Κοντονάσιος και Στέφανος Καλτσώνης και η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ.

Η Ισμήνη Μπογδάνου σχολίασε σχετικά: «Για όλους εμάς στην ΕΛΟΠΥ, η θάλασσα είναι το σπίτι μας, εκεί όπου μεγαλώνουν κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας τα ελληνικά ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας. Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε όλα τα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της ζωής και της βιοποικιλότητας μέσα και γύρω από τη θάλασσα. Καθαρά και όμορφα λιμάνια, σημαίνει προσέλκυση επισκεπτών και αύξηση της δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων. Για την ΕΛΟΠΥ, η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που βαδίζουν μαζί και συμβάλλουν στη διαμόρφωση του του ΑΕΠ της χώρας μας.».

Η ΕΛΟΠΥ έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ευθύνης που περιλαμβάνει δράσεις καθαρισμού λιμανιών και βυθών ανά την Ελλάδα, κυρίως σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη της, καθώς και την πρόσφορά φρέσκων ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, μέσω της συνεργασίας με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Κοινωνικά Παντοπωλεία.