Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στις 15:00

Η Εύη Καίσαρη, Συντονίστρια του Προγράμματος Σχολικών Επισκέψεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλά στην Αθηνά Γιόγιακα για τον τρόπο με τον οποίο το ΚΠΙΣΝ από την αρχή της λειτουργίας του, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, προσφέροντας ειδικά σχεδιασμένα σχολικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων. Εξηγεί πως λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα χρονική συγκυρία και αναζητώντας νέους τρόπους για να είναι κοντά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, το ΚΠΙΣΝ δημιούργησε τη νέα ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα Stavros Niarchos Foundation Cultural Center Class (SNFCC), μια ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα και να τα υλοποιούν μέσα στην τάξη τους.

Με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για κάθε σχολική βαθμίδα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λειτουργούν συμπληρωματικά της διδακτικής ύλης, εμπλουτίζοντας με τρόπο ψυχαγωγικό αλλά ταυτόχρονα επιμορφωτικό τη διαδικασία της διδασκαλίας. Η Εύη Καίσαρη συζητά για τα προγράμματα «Το Κλίμα αλλάζει», «Βιώσιμος Πλανήτης», «Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει», «Μια πόλη ένα οικοσύστημα» και «Χρονοκάψουλα για ήρωες» και την συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα, από το Νευροκόπι έως την Κρήτη. Τέλος, εξηγεί βήμα – βήμα το πώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα του SNFCC Class.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 24 Απριλίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Stavros Niarchos Foundation Cultural Center Class (SNFCC), Εύη Καίσαρη, Υπεύθυνη Προγράμματος Σχολικών Επισκέψεων

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert