Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Hellenic Impact Investing Network στο Delphi Economic Forum

Η ανάπτυξη της Κυκλικής Οικονομίας μέσα από την “επανάσταση” των αειφόρων επενδύσεων και του Impact Investing.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Πρόεδρος του Hellenic Impact Investing Network και Managing Partner του Swiss Impact Office, Κωστής Τσελένης, μαζί με ένα διεθνές panel επενδυτών, δίνουν το παρόν στο Delphi Economic Forum, και αναλύουν τις προοπτικές που προσφέρουν οι αειφόρες επενδύσεις και το Impact Investing (Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος), στην ανάπτυξη της Κυκλικής Οικονομίας και τις προοπτικές που προσφέρονται μέσα από ”πράσινες” επενδύσεις στην μετά-COVID19 εποχή (11 Μαΐου, 13:00 ώρα Ελλάδος, “The Circular Economy Advancement Through The Sustainability And Impact Investing Revolution”).

ΟΜΙΛΗΤΕΣ / PANEL

ANDREAS ERNST, Ελβετία / Επικεφαλής και Διευθύνων Σύμβουλος – Skopos Funds / Διευθύνων Σύμβουλος – Impact Investing Anthos

Ο κ. Ernst είναι επικεφαλής του Skopos Impact fund. Μέσα από το Skopos έχει εμπλακεί σε σημαντικά έργα ανάπτυξης βιώσιμων υποδομών σε αναδυόμενες αγορές, καθώς και σε εταιρείες που εξελίσσουν μοντέλα κυκλικής οικονομίας σε αναπτυγμένες χώρες. Μέσα στα 15 χρόνια εμπειρίας του, ο κ. Ernst έχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε εταιρείες που ειδικεύονται σε γενικές επενδύσεις αλλά και Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ) μεταξύ άλλων στις IJ Partners, και την UBS. Κατέχει MA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, καθώς και BA σε Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

NIΚOLAUS HUTTER, Αυστρία, Ιδρυτής και CEO – New Paradigm Ventures / Μέλος ΔΣ –  Heifer International

Ο κ. Hutter είναι επιχειρηματίας και επενδυτής με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε έργα που αποσκοπούν στη δημιουργία μιας ηθικής επιχειρηματικότητας. Εϊναι ο Ιδρυτής και CEO της New Paradigm Ventures, μιας διεθνούς Συμβουλευτικής Εταιρείας που ειδικεύεται στο χώρο των Επενδύσεων Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ). Από το 2010, η NPV συνεργάζεται με διεθνείς φορείς όπως η WWF και ο Ερυθρός Σταυρός, με impact investors, φιλανθρωπικά ιδρύματα και start-ups που εστιάζουν σε κοινωνική επιχειρηματική δράση. Ο κ. Hutter, επιπλέον, είναι μέλος σε ΔΣ διάφορων σχετικών ΜΚΟ όπως η Heifer International στις ΗΠΑ, και το People’s Trust στην Αθήνα, ενώ είναι λέκτορας σε Αυστριακά και Πορτογαλικά Πανεπιστήμια. Σπούδασε Βusiness και Οικονομικά στη Βιέννη και το Στρασβούργο, καθώς και Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics.

ANTONIS SCHWARZ, Γερμανία / Global Investor, Ιδρυτής – Good Move Initiatives

Ο κ. Schwarz, από το Μόναχο της Γερμανίας, είναι επενδυτής με εξειδίκευση σε Impact Investing, με έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση και εκτενή γνώση στην Ευρωπαϊκή αγορά του Impact Investing. Υπέρμαχος κοινωνικών δράσεων, το 2016 ίδρυσε στο Βερολίνο το Guerrilla Foundation, με στόχο να υποστηρίξει δραστηριότητες που θα επιφέρουν σημαντική κοινωνική αναβάθμιση στην Ευρώπη. Το 2018, έλαβε το Βραβείο Φιλανθρωπίας CIVICUS Nelson Mandela-Graça Machel Brave Philanthropy για αυτή την πρωτοβουλία. Επιπλέον ο κ. Schwarz είναι συνιδρυτής του Center for Sustainable Finance and Private Wealth στο Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, καθώς και του Οργανισμού Vouliwatch, που προωθεί την Πολιτική Υπευθυνότητα και τη Διαφάνεια στην Ελλάδα.

KOSTIS TSELENIS, Ελβετία (Συντονιστής & Προεδρεύων) / Managing Partner – Swiss Impact Office, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Hellenic Impact Investing Network

Με βάση τη Ζυρίχη, ο κ. Τσελένης έχει διαχειριστεί διεθνή ιδιωτικά και θεσμικά χαρτοφυλάκια άνω των € 600 εκ. με επίκεντρο την βιωσιμότητα και τις Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ), έναν ορισμό που έχει αποδώσει ο ίδιος στα ελληνικά για πρώτη φορά, αναφερόμενος στην μεθοδολογία του Impact Investing. Ως πρωτοπόρος στις ΕΠΚΑ, έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής και συντονιστής σε μια σειρά διεθνών διοργανώσεων, ενώ έχει παράλληλα πλούσια αρθρογραφία σχετικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Παράλληλα έχει κάνει διαλέξεις πάνω στο θέμα στα Πανεπιστήμια της Λωζάνης, της Γενεύης, του St. Gallen κ.α. Το 2018 ίδρυσε το Hellenic Impact Investing Network, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας γύρω από τις ΕΠΚΑ στην Ελλάδα.