COCO-MAT: Στο πλευρό της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων

Παραμένοντας πιστή στις αξίες και τις ευαισθησίες της για τον άνθρωπο και την κοινωνία, η COCO-MAT ενίσχυσε τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, στη Σπάρτη, προσφέροντας 10 στρώματα και αντίστοιχα αδιάβροχα καλύμματα, με σκοπό την τοποθέτησή τους στα πρόσφατα ανακαινισμένα τμήματα του Νοσοκομείου. Παράλληλα, εκκρεμεί η παράδοση ακόμα 14 στρωμάτων, με σκοπό την τοποθέτησή τους στις κλίνες ασθενών των θαλάμων της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων είναι απομακρυσμένη από το κέντρο, εδρεύει στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Λακωνίας, η οποία υπηρεσιακά έχει χαρακτηρισθεί Α΄προβληματική και άγονη και εξυπηρετεί πληθυσμό 40.000 κατοίκων, όχι μόνο της περιοχής των Μολάων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Λακωνίας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός αυτός αυξάνεται σημαντικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης. Επιπρόσθετα, λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, ειδικά κατά την περίοδο των χειμερινών μηνών, διαμένει στην ευρύτερη περιοχή μεγάλος αριθμός μεταναστών, που έχουν καταφύγει σε αυτήν προς αναζήτηση εργασίας, και οι οποίοι – λόγω των συνθηκών διαμονής τους – χρήζουν αυξημένης ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας.

Η τρέχουσα μάλιστα υγειονομική κρίση και στη χώρα μας σχετικά με τη διάδοση του κορωνοϊου COVID-19, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση εξ αυτού του λόγου της ζήτησης δημοσίων υπηρεσιών υγείας από τους πολίτες, έρχονται να αναδείξουν έτι περαιτέρω (και πολλές φορές με επιτακτικό τρόπο) τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την «προβληματική» υφιστάμενη κατάσταση των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας επιπλέον την αποτελεσματική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής.