LIDL HELLAS & Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

    Η Lidl Hellas διευρύνει το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει, εστιάζοντας για ακόμη μια φορά στις μικρές ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού μας, τα παιδιά. Μετά τα επιτυχημένα προγράμματα υγιεινής διατροφής και άθλησης που ανέπτυξε, «ο κος Τι-Τρως πάει σχολείο» και «Άθληση και Διατροφή στη Γειτονιά μου», διευρύνει τους ορίζοντες δράσης της υποστηρίζοντας τη λειτουργία της ενότητας «καταστήματα» του εκθέματος «Η Αγορά» που φιλοξενείται στο Παιδικό Μουσείο, στην Aθήνα.

    Στόχος του εκθέματος «Η Αγορά» είναι να προσφέρει στα παιδιά ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον για να χειριστούν τις αγορές τροφίμων, να εξοικειωθούν με τις βασικές λειτουργίες της αγοράς (προσφορά-ζήτηση), να επινοήσουν δικούς τους τρόπους συνδιαλλαγών, να χρησιμοποιήσουν την κριτική τους σκέψη, να πάρουν αποφάσεις  και να συνεργαστούν.

    Tο έκθεμα ευνοεί και ενισχύει ιδιαίτερα τη συνεργασία γονιών και παιδιών. Τα αντικείμενα και το περιβάλλον του εκθέματος έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε γονείς και παιδιά να βιώνουν κάθε αντικείμενο και κατάσταση ως πηγή παιχνιδιού, πειραματισμού, παρατήρησης και γνώσης. Ταυτόχρονα συνυπάρχουν ισότιμα μέσα στο χώρο, αλληλεπιδρούν με αφορμή το έκθεμα και αποτελούν μια δημιουργική ομάδα όπου ο ένας μαθαίνει από τον άλλο. Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία παίζοντας ρόλους πωλητών και αγοραστών στα «καταστήματα» του εκθέματος, το παντοπωλείο, το φούρνο, το κρεοπωλείο, το μανάβικο, το ιχθυοπωλείο και να μάθουν μέσα από το παιχνίδι.

    Για ακόμη μια φορά η Lidl αποδεικνύει έμπρακτα τη συμβολή και το ενδιαφέρον της για την  κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καινοτόμου περιβάλλοντος μάθησης και ανάπτυξης για τα παιδιά.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ