ESG Estimate: Το νέο πρωτοποριακό εργαλείο για εκτίμηση των επιδόσεων των εταιρειών στα κριτήρια ESG

Το Κέντρο Αειφορίας CSE ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου, πρωτοποριακού εργαλείου εκτίμησης των επιδόσεων των εταιρειών στα πιο σημαντικά κριτήρια και πρότυπα ESG, επιδιώκοντας να τις υποστηρίξει στη βελτίωση των επιδόσεών τους , οι οποίες επηρεάζουν τόσο την προσέλκυση επενδυτών όσο και τη χρηματοδότησή τους.

Το εργαλείο ESG Estimate παρέχει μια ασφαλή, μετρήσιμη και ρεαλιστική εκτίμηση των επιδόσεων των εταιρειών  σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα καθώς και ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ παράλληλα εξοικονομεί σημαντικό κόστος και χρόνο στις εταιρείες από τη συμπλήρωση πολλών διαφορετικών ερωτηματολογίων και ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την ανάγκη συμμόρφωσης με διάφορα ESG πρότυπα που υπάρχουν διεθνώς.

Το νέο εργαλείο σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη αποτελέσματα Ερευνών του Κέντρου Αειφορίας (CSE) στην Ευρώπη και Αμερική σε συνολικά 5500 εταιρείες αλλά και διαβούλευσης που έχει κάνει με δεκάδες εταιρείες FT 500.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αειφορίας πρόσφατα συνεργάστηκε με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή, με στόχο τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού νέου πλαισίου για ESG. Το Κέντρο Αειφορίας επιπλέον συνεργάζεται με την Moody’s  και τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς ESG Ratings και παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Εισηγμένες Επιχειρήσεις για τη βελτίωση των ESG Ratings και των στρατηγικών για Βιώσιμη Ανάπτυξη.