Ε.Ε.Σ: Στήριξη και προστασία σε νέους

Μία πολύ ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στην Αγριά Βόλου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διαθέτοντας σημαντική εμπειρία τόσο στην οργάνωση χώρων υποδοχής όσο και στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις πλέον ευάλωτες ομάδες, υλοποιεί από τον Μάρτιο του 2008 πρόγραμμα φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Παιδόπολη «Αγ. Σοφία» στην Αγριά Βόλου, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, μέσω του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 48 αγοριών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας, τα οποία δεν συνοδεύονται από τους γονείς τους, από επίτροπο ή άλλον ενήλικα, που σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνος για την επιμέλεια τους και ζητούν προστασία στην Ελλάδα.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος δεν είναι μόνο η ασφαλής διαβίωση και εξασφάλιση κατοικίας για τους ανήλικους, αλλά και η κάλυψη των ψυχοκοινωνικών τους αναγκών, με σκοπό την κοινωνική ένταξή  τους στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα οι στόχοι που έχουν τεθεί καλύπτονται από ένα πλέγμα δράσεων που περιλαμβάνει:

•    Κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης με την ισότιμη πρόσβαση σε παρεχόμενα αγαθά και υπηρεσίες (τροφή, στέγη, υγεία, εκπαίδευση)
•    Στήριξη και συμβουλευτική για νομικά θέματα
•    Νοσηλευτική φροντίδα
•    Ψυχοκοινωνική στήριξη και εξατομικευμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων προβλημάτων των ανηλίκων
•    Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών, δημιουργικής απασχόλησης και ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά που θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης
•    Αθλητικές και διαπολιτισμικές δραστηριότητες

Με την αρωγή των εταιρειών Catering Παπαγιάννης και Coca – Cola Hellas, οι  ανήλικοι φιλοξενούμενοι σε συνεργασία με τους εθελοντές του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Προγράμματος EVS της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου ετοίμασαν, μία δική τους ξεχωριστή γιορτή απολαμβάνοντας και εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ