bunq: Συνεργάζεται με την Mastercard και γίνεται η 1η Ευρωπαϊκή τράπεζα που προσφέρει τη δυνατότητα True Name

H δυνατότητα True Nam είναι πλέον διαθέσιμη σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέποντας στους καταναλωτές να επιλέξουν εκείνοι το όνομα που επιθυμούν να αναγράφεται στις χρεωστικές τους κάρτες.

H Mastercard με υπερηφάνεια ανακοινώνει την επέκταση της δυνατότητας True Name σε όλη την Ευρώπη. Πλέον, μέσω του True Name, οι κάτοχοι καρτών μπορούν να επιλέξουν εκείνοι το όνομα που θα αναγράφεται στην κάρτα τους,  απαντώντας έτσι σε ένα καίριο ζήτημα για πολλά μέλη της LGBTQIA+ κοινότητας.

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της LGBTQIA+ κοινότητας για αναγραφή του επιλεγμένου ονόματος στην κάρτα, η Mastercard παρουσίασε τη δυνατότητα True Name στο WorldPride, το 2019. Σε συνέχεια του επιτυχημένου λανσαρίσματος και διάθεσης του True Name από μεγάλες τράπεζες στις Η.Π.Α., η bunq θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα το προσφέρει σε 30 ευρωπαϊκές χώρες*.

Για την τρανς και non-binary κοινότητα, το όνομα στην κάρτα μπορεί να αποτελέσει ένα υψηλής ευαισθησίας ζήτημα, καθώς μπορεί να μην αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά είναι ο κάτοχος. Επιπλέον, η επίσημη αλλαγή ονόματος μπορεί να είναι μια μακρά και επίπονη νομική διαδικασία. Η δυνατότητα True Name™ από την Mastercard έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει την κατάσταση αυτή, επιτρέποντας στους κατόχους να παρουσιάζουν το όνομα που επιθυμούν στην κάρτα τους. Με άμεση ισχύ, οι δικαιούχοι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών bunq θα μπορούν να ζητήσουν μία νέα κάρτα, η οποία θα αναγράφει το όνομα της επιλογής τους.

Η προσβασιμότητα και η ενδυνάμωση είναι ζωτικής σημασίας για την κοινότητα LGBTQIA+. Σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των ατόμων που έχουν δείξει ταυτότητες με όνομα ή φύλο που δεν ταιριάζουν με το παρουσιαστικό τους, ανέφερε αρνητικές εμπειρίες, όπως παρενόχληση, άρνηση παροχής υπηρεσιών ή / και επίθεση **.

«Στην Mastercard, υποστηρίζουμε την έννοια της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών. Για τον λόγο αυτό προσφέρουμε τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών να χρησιμοποιούν το όνομα που εκείνοι έχουν επιλέξει. Όλοι αξίζουν οικονομικά προϊόντα που να αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους ταυτότητα», αναφέρει ο Mark Barnett, Πρόεδρος της Mastercard Europe. «Αυτό προσφέρει σημαντική ανακούφιση για τις τρανς και non-binary κοινότητες, επιτρέποντας σε όλους να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα με ασφάλεια, ευκολία και με υπερηφάνεια. Από την πλευρά μας, καλούμε όλες τις εταιρείες του κλάδου να εφαρμόσουν αυτά τα πρότυπα για όλες και όλους», συμπλήρωσε.

Ο Ali Niknam, Διευθύνων Σύμβουλος της bunq ανέφερε: «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος της ιστορίας! Στην bunq, πιστεύουμε στη δύναμη της διαφορετικότητας και σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και ακόμη πιο πέρα. Με το True Name™, μια μικρή αλλαγή μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο: την ενδυνάμωση των ανθρώπων να είναι ελεύθεροι και να ζουν τη ζωή τους όπως εκείνοι θέλουν».