Friesland Campina Hellas: Eγκαινιάζει μια νέα εποχή βιωσιμότητας και καινοτομίας

Μείωση 19% των εκπομπών CO2 και εξοικονόμηση 334 τόνων πλαστικού από πετρέλαιο τον χρόνο με την αλλαγή όλων των συσκευασιών γάλακτος ψυγείου σε νέες πρωτοποριακές και οικολογικές.

Η FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ ξεκινά μια νέα εποχή βιωσιμότητας και αλλάζει όλες τις συσκευασίες των παραγομένων γαλάτων στο Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα με οικολογικές συσκευασίες Tetra Pak! Η εταιρεία, στο πλαίσιο του οράματος βιωσιμότητάς της «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη», αποδεικνύει στην πράξη το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, σήμερα και για τις επόμενες γενιές, μέσα από μία ολιστική προσέγγιση με περιβαλλοντικό πρόσημο και πολλαπλασιαστική αξία για την Κοινωνία. Πρωτοπορεί, γιατί είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει επιλέξει τη χρήση αυτής της οικολογικής συσκευασίας.

Η νέα οικολογική συσκευασία είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς αποτελείται από υλικά που προέρχονται κατά 86% από ανανεώσιμες φυτικές πηγές. Το 100% του χαρτιού προέρχεται από πιστοποιημένα δάση FSC και άλλες ελεγχόμενες πηγές ξυλείας, ενώ το 60% του πλαστικού είναι από ζαχαροκάλαμο. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, η εταιρεία εξοικονομεί 334 τόνους πλαστικό από πετρέλαιο τον χρόνο* και μειώνει κατά 19% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που δημιουργούνται από την παραγωγή των συσκευασιών.

Έτσι, η FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ μεγιστοποιεί απτά τη συμβολή της για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον, καθώς η καινοτόμα οικολογική συσκευασία, που «ήρθε» για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τον Φεβρουάριο του 2021 με το λανσάρισμα του γάλακτος ψυγείου NOYNOY Family Bio, επεκτείνεται ήδη σε όλη τη γκάμα NOYNOY Family. Επιπλέον, θα εφαρμοστεί ευρέως σε όλα τα προϊόντα ψυγείου της εταιρείας, που παράγονται στο Πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα για τα καταστήματα τροφίμων και την επαγγελματική αγορά με τα αυστηρά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας και συγκεκριμένα με βάση το πρότυπο ασφάλειας τροφίμων FSSC 22000, το πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας OHSAS, ISO 18001 και το περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14001.

Η FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ διευρύνει διαρκώς το θετικό της αποτύπωμα στην Κοινωνία και το Περιβάλλον μέσα από την καινοτόμο σειρά οικολογικών συσκευασιών, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή βιωσιμότητας, «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη» για όλους στην Ελλάδα!