Team Visa: Η πολυπληθέστερη και πιο ποικιλόμορφη ομάδα αθλητών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020

Η Team Visa για το Τόκιο 2020 αποτελείται από 102 αθλητές, προερχόμενους από 54 αγορές και 28 αθλήματα, που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες με την πιο ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στην ιστορία.

Με λιγότερες από 30 ημέρες μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, η Visa (NYSE: V), ο Επίσημος Συνεργάτης Τεχνολογίας Πληρωμών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, παρουσιάζει το πλήρες πρόγραμμα των αθλητών της Team Visa, καθώς προετοιμάζεται να υποστηρίξει και να γιορτάσει τη μεγαλύτερη επένδυση της Visa σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αθλητές μέχρι σήμερα. Από την έναρξη του προγράμματος Team Visa το 2000, η Visa στήριξε περισσότερους από 500 αθλητές στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ως μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των αθλητών τόσο εντός όσο και εκτός αγώνων.

Το Πρόγραμμα της Team Visa για το Τόκιο 2020 σε Αριθμούς:

  • 102 αθλητές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται δύο υπάλληλοι της Visa από το Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ολυμπιονικών και το Παραολυμπιονικών της Visa
  • 56 γυναίκες, 46 άνδρες, ενισχύοντας τη δέσμευση της Visa για ισότητα των φύλων στον αθλητισμό, στις επιχειρήσεις και πέραν αυτών
  • 54 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 19 χωρών με αθλητές που συμμετέχουν στην Team Visa για πρώτη φορά (μεταξύ άλλων από Αργεντινή, Βουλγαρία, Κόστα Ρίκα, Ινδία και Ταϊλάνδη)
  • 28 αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων νέων αθλημάτων: BMX Freestyle, Skateboarding, Sport Climbing και Surfing

«Η ανθεκτικότητα και η αφοσίωση που έχουν δείξει τον τελευταίο χρόνο οι αθλητές της Team Visa που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και οι Παραολυμπιακούς Αγώνες και το να τους βλέπουμε να μετατρέπουν την αβεβαιότητα σε αποφασιστικότητα, αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας», δήλωσε η Sevdalina Vassileva, Γενική Διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. «Είναι τιμή μας να υποστηρίζουμε την Team Visa – και όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες στο Τόκιο – σε ένα μακρύτερο από το αναμενόμενο ταξίδι για αυτούς, αλλά που αναμφίβολα θα μας υπενθυμίζει την εξαιρετική δύναμη και τον χαρακτήρα που απαιτείται για φτάσει κανείς εκεί. ”

Μεταξύ των φημισμένων αθλητών που είναι μέλη της Team Visa, είναι οι Έλληνες πρωταθλητές και χρυσοί Ολυμπιονίκες Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας.

«Με μεγάλη μου χαρά συμμετέχω στην Team Visa, αυτήν την ομάδα αθλητών παγκόσμιας κλάσης που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ θερμά την Visa και τα στελέχη της για την εμπιστοσύνη τους» , δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σχολίασε: “Είναι τιμή μου να είναι μέλος μιας κορυφαίας εταιρείας που στηρίζει τους Ολυμπιακούς αγώνες περισσότερο από 30 χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι μεταξύ των σπουδαίων αθλητών της οικογένειας της Team Visa”.

Ενδυνάμωση των Αθλητών Εκτός των Αγωνιστικών Χώρων

Η Visa κατανοεί τη σημασία της υποστήριξης των αθλητών στο αποκορύφωμα της αθλητικής τους καριέρας, καθώς και έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν συχνά κατά τη μετάβαση στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους. Χτίζοντας πάνω στην 35χρονη συνεργασία με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, το Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες (OPBDP) της Visa, προσφέρει ένα διετές κυλιόμενο πρόγραμμα που παρέχει πρόσβαση σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς στη Visa, καθώς οι αθλητές θέλουν να διερευνήσουν τις προοπτικές μιας επαγγελματικής καριέρας πέρα από τον αθλητισμό.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συνεχή υποστήριξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλητών από τη Visa, επισκεφθείτε τη σελίδα της Ολυμπιακής συνεργασίας της Visa.