Ocean Winds: Εξασφάλισε CfD 25-χρόνων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο `B&C-Wind´ στην Πολωνία

Η Ocean Winds, η 50/50 κοινοπραξία της EDPR με την ENGIE, εξασφάλισε CfD 25-χρόνων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο `B&C-Wind´ στην Πολωνία.

Η Ocean Winds (OW), η 50/50 κοινοπραξία της EDP Renewables με την ENGIE για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, εξασφάλισε συμβόλαιο επί της διαφοράς (CfD) διάρκειας 25 χρόνων για 369.5 MW από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Πολωνίας, για τα υπεράκτια έργα B&C-Wind. Η εξασφάλιση CfD αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη του έργου, φέρνοντας πιο κοντά τη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης και αναγνωρίζοντας το πάρκο C&C-Wind ως ένα από τα πιο ανεπτυγμένα αιολικά πάρκα στην Πολωνία.

To έργο βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Πολωνίας στα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, περίπου 23 χιλιόμετρα από την ακτή. Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα θα καλύπτουν έκταση 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθος μεταξύ 30 και 60 μέτρων.

Σύμφωνα με σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Κλίματος και Περιβάλλοντος της Πολωνίας και τον νόμο για την προώθηση της ηλεκτροπαραγωγής από υπεράκτια αιολικά πάρκα, η τιμή του CfD έχει οριστεί στα 319.60 ζλοτ ανά μεγαβατώρα, ποσό που αντιστοιχεί σε 71.0 ευρώ/μεγαβατώρα.

Ύστερα από αυτήν την επιτυχία στην Πολωνία, η OW πλέον κατέχει 0.5 GW ακαθάριστης ικανότητας σε λειτουργία και 3.2 GW εξασφαλισμένης ακαθάριστης ικανότητας που θα εγκατασταθεί από το 2021 και ύστερα. Με το σύνολο της εξασφαλισμένης και σε λειτουργία ικανότητας της εταιρείας να φτάνει τα 3.7 GW.

Το B&C θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του Πολωνικού κλάδου της ενέργειας και στην μετάβαση του προς την κλιματική ουδετερότητα.