ACS: Βραβείο Bravo in Action στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021

Το βραβείο «Bravo in Action» στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021 έλαβε πρόσφατα η ACS για την πρωτοβουλία «Όμιλος Quest: H ACS θέτει τις υπηρεσίες της στη διάθεση ΜΚΟ και άλλων φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19», με την οποία προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες ταχυμεταφοράς και το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων της σε φορείς που πραγματοποιούσαν ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020, η ACS μετέφερε δωρεάν αποστολές βάρους άνω των 25 τόνων με υγειονομικό υλικό σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τις ανάγκες για περισσότερους από 142.000 ωφελούμενους.

Αναλυτικά, η εταιρεία συνεργάστηκε με:

1) Τη ΜΚΟ «GIVMED» για το έργο συγκέντρωσης φαρμάκων στα καταστήματα ACS Αττικής από πολίτες και εργαζόμενους της ACS, με σκοπό τη διάθεσή τους σε ευπαθείς ομάδες μέσω των κοινωνικών φαρμακείων, αλλά και για το έργο δωρεάν μεταφοράς υγειονομικού υλικού προς κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα.

2) Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», για το έργο δωρεάν μεταφοράς 2.500.000 μασκών μιας χρήσης, δωρεά της εταιρείας «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ», προς κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, καθώς και για το έργο δωρεάν μεταφοράς υγειονομικού υλικού προς νοσηλευτές για κοινωνικές δομές.

3) Την ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Φαρμακοποιοί Του Κόσμου», για το έργο δωρεάν διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού προς κοινωνικές δομές σε νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας.

4) Την Ομάδα εθελοντισμού «ΣΤΗΡΙΞΗ», για το έργο δωρεάν διανομής προπληρωμένων κουπονιών αγορών προς άπορες οικογένειες.

5) Την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), για το έργο δωρεάν διανομής μασκών προστασίας προς μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε σχολεία νησιωτικών δήμων, καθώς και για το έργο δωρεάν διανομής αντισηπτικών στα Ειδικά Σχολεία όλης της χώρας, με τη χορηγία της εταιρείας ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ.

Ο θεσμός Bravo υλοποιείται τα τελευταία 11 χρόνια σε συνεργασία με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς, αναπτύσσοντας μια συστηματική αποτύπωση της ωρίμανσης και των τάσεων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότεροι από 160 οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 230 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 700 συμμετοχές, 350 εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και περισσότεροι από 45.000 ενεργοί πολίτες.

Η κ. Έλια Χάραρη, Marketing and Corporate Sustainability Manager της ACS, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το βραβείο Bravo in Action του θεσμού «Bravo Sustainability», ο οποίος αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον. Εκτιμούμε ότι έτσι αναγνωρίζεται, για άλλη μια φορά, η μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια που κάναμε το 2020, με συνεργαζόμενους φορείς και με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων εν μέσω της πανδημίας, αλλά και εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου επιχειρησιακά για την εταιρεία μας. Ευχαριστούμε τους πιο στενούς μας συνεργάτες, τους αντιπροσώπους του δικτύου ACS, και όλους τους ανθρώπους μας που εργάστηκαν σκληρά τον περασμένο χρόνο υπό πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης, μεταφέροντας σχεδόν 5.000 αποστολές για τη στήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και για την προστασία ομάδων υψηλού κινδύνου από τον Covid-19.

Οι συνέργειες αυτές, σε συνδυασμό πάντα με τη συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών σε κάθε κάλεσμα της εταιρείας μας για δωρεάν συγκέντρωση υλικών στα καταστήματά της, δημιουργούν μια σημαντική αλυσίδα προσφοράς και αλληλεγγύης και αποτελούν μια τρανή απόδειξη, ότι όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Και γι’ αυτήν την ανταπόκριση, θα ευχαριστήσουμε, τόσο τους πελάτες των καταστημάτων της ACS, όσο και το ευρύ κοινό. Ως ACS, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε συνεργαζόμενους φορείς, για να μπορούμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες να βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον μάς έχει ανάγκη».