Η Ομάδα Αιγαίου στην εκπομπή «Προσφέρω» στο Πρώτο Πρόγραμμα

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλά στην Αθηνά Γιόγιακα για τον τρόπο με τον οποίο η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ από την ίδρυσή της το 1995 μέχρι και σήμερα στηρίζει την κοινωνία με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος αναλύει το έργο και τη δράση της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου Αρχιπελάγους. Συζητά για τις αποστολές – διάπλους που οργανώνει η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και τις ιατρικές υπηρεσίες, τα έργα υποδομής και τα πολιτιστικά προγράμματα που προσφέρει σε αμιγώς εθελοντική βάση.

Αναφέρεται στη συμβολή που έχουν στο έργο της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ τα μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, οι «φύλακες – άγγελοι» των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, οι «ήρωες με τα φουσκωτά» όπως τους αποκαλούν, που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν απλόχερα και χωρίς κανένα αντάλλαγμα τη βοήθειά τους στους ακρίτες.

Παρουσιάζει τους επόμενους στόχους της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και μοιράζεται με την Αθηνά Γιόγιακα την προσωπική του ιστορία με τον εθελοντισμό, τι είναι αυτό που τον έκανε να θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον κόσμο της κοινωνικής προσφοράς, καθώς και τις αξέχαστες εμπειρίες και δυνατές αναμνήσεις που έχει αποκομίσει από την δική του εθελοντική προσφορά.

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/